Ponta, la CNN: Politica este un sport sangeros in Romania, dar nu numai in tara noastra

04-07-2014 14:01

Victor Ponta

Politica este un "sport sangeros" in Romania, dar nu numai in aceasta tara, in ultimii doi ani fiind asigurate predictibilitate si stabilitate pentru mediul de afaceri, a afirmat premierul Victor Ponta, la CNN Londra.

Intrebat ce se intampla cu reformele din Romania, avand in vedere ca politica romaneasca este un "sport sangeros", cu dispute intre partide si scandaluri legate inclusiv de presedinte, care afecteaza si economia, si ce fac autoritatile pentru a se ridica la nivelul asteptarilor romanilor si ale Europei, Ponta a admis ca politica autohtona poate fi astfel caracterizata, dar nu ca un fapt singular.

"Aveti dreptate, politica este un sport sangeros in Romania, dar nu numai in tara noastra. Important este ca in ultimii doi ani, de cand am preluat functia de prim-ministru, am asigurat stabilitate si predictibilitate pentru mediul de afaceri, iar raspunsul a fost mai bun decat ne-am asteptat", a spus Ponta, facand referire la cresterea economica.

El a aratat ca o mare atentie este acordata si reformelor structurale si a vorbit despre introducerea managementului profesionist in toate companiile de stat. Premierul a apreciat ca ultimele cifre ale economiei, legate de cresterea economica si somaj, creeaza sperante ca nu doar Romania, ci si aproape toti ceilalti noi membri ai Uniunii Europene din estul continentului sunt mai bine pregatiti acum pentru toate provocarile viitoare, in special din sectorul energetic, generate de proasta relatie actuala dintre UE si Rusia.

Seful Guvernului se afla la Londra, unde a deschis, vineri dimineata, bursa din Londra, unde incep sa fie tranzactionate certificatele globale de depozit (GDR) denominate in dolari alocate in oferta publica initiala la Electrica.

 

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Exclusiv PRO TV Plus
Neti Sandu, previziuni pentru anul 2021. Ce se va întâmpla cu fiecare zodie în parte

20:05
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26