Ponta e de acord ca Parlamentul sa pastreze din legea Rosia Montana doar majorarea redeventei la 6%


Ultimul update: Vineri 20 Septembrie 2013 06:52
Data publicarii: Marti 17 Septembrie 2013 08:37
Categorie: Stiri Politice
parlamentari

Premierul Victor Ponta s-a declarat, luni, de acord ca proiectul de lege privind Rosia Montana sa fie imbunatatit de Parlament pana la a mai ramane din acesta doar majorarea redeventei de la 2% la 6% precum si cresterea garantiei de mediu.

Conform Mediafax, care citeaza TVR, moderatorul emisiunii a amintit ca despre proiectul de lege se spune ca are probleme. "Si atunci haideti sa-l indreptam in Parlament, daca e o problema cu proiectul asta", a raspuns Ponta.

Premierului i s-a raspuns ca in acest caz din proiectul de lege nu va mai ramane decat prevederea privind majorarea redeventei si a garantiei de mediu. "E in regula, hai sa ramana atat sau hai sa-l respingem", a raspus Ponta.

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, ca cea mai buna solutie este ca Guvernul sa retraga proiectul Rosia Montana din Parlament, mentionand ca premierul Victor Ponta trebuie sa renunte la "smecherie" si precizand ca liderul PNL Crin Antonescu stie ca legea este neconstitutionala.

El a spus ca doreste ca aceasta lege sa nu ajunga la promulgare.

Seful statului a mai spus ca va trimite legea la Curtea Constitutionala daca va ajunge la el. Presedintele a mai spus ca cea mai buna solutie ar fi ca proiectul sa fie retras din Parlament de catre Guvern.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO