Partidul lui Traian Basescu a ratat inscrierea oficiala. Ce au observat procurorii la sigla PMP


Ultimul update: Vineri 18 Martie 2016 07:03
Data publicarii: Marti 15 Martie 2016 22:43
Categorie: Stiri Politice
PMP

Partidul Miscarea Populara, condus de fostul presedinte al Romaniei, a ratat inscrierea in registrul partidelor politice si, implicit, inregistrarea oficiala.

Procurorii Parchetului Capitalei au contestat sentinta Tribunalului prin care formatiunea politica era acceptata pe motiv ca numele si sigla seamana prea mult cu cele ale Fundatiei Miscarea Populara, iar alegatorii risca sa le confunde.

Formatiunea politica Miscarea Populara nu poate fi inregistrata inca in Registrul Partidelor Politice. Asta chiar daca Tribunalul Bucuresti a decis inca din 15 decembrie sa admita solicitarea fondatorilor, printre care se numara si fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu.

Procurorii spun ca exista asemanare de identitate intre Partidul Miscarea Populara si Fundatia "Miscarea Populara" si de aici riscul unei confuzii.

Apropiatii lui Traian Basescu din PMP considera cel putin ciudata contestatia procurorilor, cata vreme, sustin ei, nu ar fi vorba de o asemanare izbitoare intre Partidul si Fundatia "Miscarea Populara". Revolta este cu atat mai mare cu cat au trecut deja trei luni de cand tribunalul a acceptat inregistrarea fiormatiunii politice in registrul partidelor, iar Curtea de Apel Bucuresti nu a transat problema nici pana acum. Ar putea sa o faca insa peste doar cateva zile.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO