Parlamentarii primesc 1.000 de euro, bani pe care nu trebuie sa-i justifice

30-06-2010 00:00

Pentru ca tot suntem in plina criza, parlamentarii nostri primesc lunar de la stat peste 1.000 de euro fiecare, bani pe care nu trebuie sa justifice cum ii cheltuiesc.

Este vorba despre aproape jumatate din suma destinata birourilor din teritoriu pentru care intocmesc doar o declaratie pe proprie raspundere. Asta pe langa indemnizatii, diurne si celelalte beneficii pe care le mai au.

In acest moment suma forfetara a unui senator sau deputat, pentru biroul din teritoriu, este de aproximativ 10.000 de lei.

Potrivit legii, 46% din acesti bani, mai exact peste 4800 de lei, pot fi justificati numai printr-o declaratie pe proprie raspundere. Cu alte cuvinte niciun parlamentar nu trebuie sa prezinte niciun fel de chitanta sau document justificativ asupra modului in care ii cheltuieste.

Legea prevede ca banii trebuie dati pe benzina, furnituri de birou, protocol si materiale de curatenie. Nimeni nu poate garanta insa ca alesii ii folosesc fix in acest scop. Nici macar ei.

De altfel, toti se bat cu pumnul in piept ca nu pastreaza pentru buzunarul lor niciun leu. In plus, sustin ca ar fi si greu sa aduca atatea si atatea chitante.

Facand un calcul simplu, descoperim ca senatorii primesc lunar aproape 660.000 de lei pe care nu trebuie sa-i justifice. La randul lor deputatii, fiind mai multi incaseaza peste 1.600.000 de lei.


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26