Orban, după respingerea OUG privind majorarea alocațiilor: Pregătim argumentele pentru a sesiza CCR

Ultima actualizare: 23-08-2020 17:51
Orban Parlament
Agerpres

Premierul Ludovic Orban a declarat, duminică, referindu-se la subiectul privind dublarea alocaţiilor, că Guvernul îşi pregăteşte argumentele, urmând să sesizeze Curtea Constituţională.

"Am luat decizia de a creşte etapizat, de a menţine sensul legii, de a dubla alocaţiile, dar să o facem etapizat, în funcţie de revenirea economică şi de capacitatea efectivă a bugetului de a face faţă acestei noi cheltuieli. În populismul caracteristic, PSD a continuat să respingă această soluţie raţională, fundamentată economic şi singura care poate să stea în picioare. Ne vom apăra punctul de vedere. (...) Pregătim argumentele pentru a putea sesiza la CCR", a spus Orban, potrivit Agerpres.

În context, şeful Executivului a arătat că PNL a crescut alocaţiile copiilor în 2008, 2015 şi 2019, fiind singurul partid "sensibil" la acest subiect.

"Noi am crescut alocaţiile. PNL a fost singurul partid sensibil la subiectul alocaţiilor pentru copii. Din 2008 până astăzi, PNL a crescut alocaţiile şi în 2008, şi în 2015, şi în 2019. În 2019, PSD, după ce a pierdut puterea, a prins un moment şi a mai dublat o dată alocaţiile, fără să se asigure că există resursele financiare pentru a susţine această dublă dublare într-un an, în 2019. Gândiţi-vă că ultima creştere a alocaţiilor a fost făcută printr-un amendament al PNL la Legea bugetului de stat în 2019", a adăugat premierul.

Parlamentul a respins OUG privind majorarea alocațiilor cu 20%

 

 

Parlamentarii au respins ordonanţa prin care guvernul a majorat alocațiile copiilor cu 20% de luna aceasta, urmând ca în 2022 să se dubleze.

 

Deşi social-democraţii cer această creştere chiar de lună viitoare, Ludovic Orban insistă că nu sunt bani la buget.

În prag de campanie electorală, parlamentarii opoziţiei cer insistent dublarea alocaţiilor pentru copii cât mai repede. Există deja o lege adoptată în decembrie anul trecut, declarată constituţionala de judecătorii CCR.

Aşa că deputaţii au respins miercuri ordonanţa de urgenţă care stabilea ca majorarea să vă face în etape.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO