Culisele Congresului PPE. Basescu alergat de jurnalisti pe holuri: "Nu fugiti voi cat pot eu!"

Ultima actualizare: 21-10-2012 00:55

Bucurestiul a gazduit miercuri un eveniment de amploare si la Palatul Parlamentului. Acolo a inceput congresul Popularilor Europeni, grup politic din care face parte PDL.

Invitatii, printre care 24 de sefi de state si guverne, au avut o zi plina. Popularii europeni au ascultat discursurile celor mai importanti lideri.

Au fost cu totii de acord ca iesirea Europei din criza economica nu se poate face fara solidaritate intre statele membre. Dupa discursuri, a urmat si alegerea noii conduceri a Partidului Popular European.

Cancelarul german Angela Merkel a vorbit despre dificultatile financiare pe care le intampina multe state, nominalizand Grecia, Spania si Portugalia, si a laudat eforturile Romaniei de a nu se lasa doborata de criza.

"Stiu ce au reusit deja tarile baltice precum si alti parteneri din Europa Centrala si de Est, numind aici si gazdele noastre de astazi. Presedintele din aceasta tara nu s-a sfiit niciodata ca in programul lui sa gandeasca in perspectiva, chiar daca acest lucru nu este intotdeauna popular. In aceste vremuri avem datoria sa ramanem solidari", a spus Angela Merkel, cancelarul Germaniei.

La randul sau, presedintele Comisiei Europene a subliniat faptul ca Romania ramane una dintre piesele importante ale constructiei europene.

"Unul dintre mesajele acestui congres este ca UE este foarte importanta pentru Romania, iar Romania este foarte importanta pentru UE", a declarat Jose Barroso, presedintele Comisiei Europene.

Dupa seful Comisiei Europene, a luat cuvantul si presedintele Traian Basescu.

"Sunt incantat ca Bucurestiul, capitala tarii mele, este gazda unui eveniment atat de important, de natura sa reconfirme semnificatia sa pe harta politica a Europei", a spus Traian Basescu, presedintele Romaniei.

Traian Basescu le-a vorbit europenilor si despre necesitatea solidaritatii intre statele membre, dar a atras atentia si asupra faptului ca unele tari ale Uniunii Europene continua sa impuna restrictii muncitorilor romani.

La finalul lucrarilor, belgianul Wilfried Martens a fost ales presedinte al PPE, pentru un nou mandat de trei ani. Martens a primit 91% de voturi favorabile din totalul celor exprimate. Cand trebuia facut anuntul cu rezultatul, microfonul s-a stricat insa.

Ziua s-a incheiat cu mari emotii pentru jurnalisti. Presedintele Traian Basescu a rupt-o la fuga pe culoarele Palatului Parlamentului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO