Ministerul Muncii a redactat proiectul OUG privind majorarea alocaţiilor


Ultimul update: Vineri 15 Februarie 2019 16:07
Data publicarii: Vineri 15 Februarie 2019 16:02
Categorie: Stiri Politice
Mama si copiii

Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale (MMJS) a întocmit proiectul de ordonanţă de urgenţă privind majorarea alocaţiilor de stat pentru copii, în urma deciziei luate de Parlament privind creşterea acestor indemnizaţii.

Prin Legea Bugetului pe anul 2019, Parlamentul a decis suplimentarea bugetului Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, cu suma de 2,13 miliarde lei, în vederea majorării alocaţiilor de stat pentru copii, iar MMJS a întocmit un proiect de ordonanţă de urgenţă de modificare a Legii 61/1993 şi a Legii 448/2006, care reglementează, în prezent, plata acestor drepturi, se menţionează în comunicat.

Proiectul ordonanţei de urgenţă prevede că modificările se aplică începând cu data de 1 martie a anului 2019.

Astfel, potrivit proiectului de OUG, articolul 3 din Legea 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi va avea următorul cuprins: "(1) Cuantumul alocaţiei de stat pentru copii se stabileşte astfel: 300 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap; 150 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani, precum şi pentru tinerii prevăzuţi la art. 1 alin. (3); 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap", precizează MMJS.

De asemenea, după alineatul (3) al articolului 3, se introduce un nou alineat, alin. (4), cu următorul cuprins: "Cuantumul alocaţiei de stat pentru copii, prevăzut la alin. (1) se majorează prin hotărâre a Guvernului", informează MMJS.

În acelaşi timp se modifică alineatul (1) al articolului 58 din Legea nr.448/ 2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, cu modificările şi completările ulterioare, astfel că acest alineat va avea următorul cuprins: "Copiii cu handicap, inclusiv copiii cu handicap de tip HIV/ SIDA, beneficiază de alocaţie de stat în condiţiile şi în cuantumul prevăzut de lege", completează MMJS. 

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres

Ceartă în Parlament, din cauza majorării alocațiilor: ”Închideţi gura!”
Bugetul pe 2019 a fost adoptat. Dăncilă: ”Aveți încredere în economia națională”
Bugetul pe 2019 a fost adoptat. Dăncilă: ”Aveți încredere în economia națională”
VIDEO PROTVPLUS.RO