Mazare, enervat. Un deputat vrea interzicerea fumatului in spatiile inchise

21-02-2011 15:15

Radu Mazare

Primarul Constantei, Radu Mazare, s-a enervat rau dupa ce un coleg de partid, deputatul PSD Manuela Mitrea, a depus un proiect legislativ care prevede interzicerea fumatului in cluburi si discoteci.

Manuela Mitrea, care este deputat PSD de Constanta din anul 2008, a depus o initiativa legislativa prin care fumatul va fi interzis in baruri, restaurante, cluburi si discoteci.

"Principalul obiectiv al acestui proiect este interzicerea totala in toate spatiile inchise si acoperite de folosinta colectiva, dar si in incinta institutiilor academice si de educatie", se arata in expunerea de motive a propunerii legislative, potrivit Mediafax.

Manuela Mitrea (sotia fostului ministru al transporturilor Miron Mitrea, n.r.) aduce drept argumente si masurile luate impotriva fumantului de anumite tari din Uniunea Europeana.

Ideea Manuelei nu este insa deloc pe placul colegului de partid, Radu Mazare.

"Nu cred ca este bine sa facem o discriminare la adresa fumatorilor. Doamna Mitrea s-a lasat de fumat acum doua saptamani. Si ea, si sotul ei. Cat timp au fumat, nimeni nu le-a spus nimic, dar dupa ce s-au lasat de fumat ar trebui sa ne lasam toti romanii de fumat”, a spus primarul Constantei.

Mai mult decat atat, Mazare crede ca acest proiect nu ar duce la interzicerea fumatului in cluburi si discoteci, ci doar la o crestere a cuantumului mitei catre cei care vor avea atributii de control.

"Asa ceva este practic imposibil. Asta inseamna ca nu vom face altceva decat sa crestem spaga celor care ar urma sa vina sa controleze. Sunt curios si eu sa vad nuntile romanilor si cum vor fuma acestia pe trotuar in fata salii de nunta, unde sunt 200-300 de oameni”, a precizat Mazare.

El a mai spus ca a vorbit la telefon cu presedintele PSD, Victor Ponta, si l-a informat ca este impotriva acestei initiative, iar liderul social-democratilor i-ar fi dat dreptate. Astfel, toti deputatii PSD de Constanta vor vota impotriva initiativei Manuelei Mitrea.

"I-am spus lui Victor Ponta ca este total neproductiv. Restul deputatilor de Constanta vor vota impotria acestei initiative. Initiativa asta este exemplul perfect al zicalei romanesti: «omul cand nu are ce face isi baga un bat in fund»”, a sustinut Mazare.

Mai multe detalii si pe Mediafax.

 

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO