Crin Antonescu ar putea pierde functia de presedinte al liberalilor

12-01-2011 00:00


Ludovic Orban, rebelul PNL: Trebuie convocat un co...
Ludovic Orban, rebelul PNL: Trebuie convocat un co...
Crin Antonescu ar putea pierde functia de presedin...

Cel putin asta vor unii lideri PNL care se declara impotriva unei aliante cu social-democratii lui Victor Ponta. Ludovic Orban cere convocarea Congresului Extraordinar al formatiunii si isi acuza presedintele ca incheie aliante fara sa aiba vreun gir.

Anuntata alianta a PNL-ului cu PSD-ul nu este privita cu ochi buni de unii liberali, care considera incompatibile cele doua formatiuni. In plus, Crin Antonescu este acuzat ca ia decizii fara sa consulte pe nimeni.

"Trebuie convocat un Congres Extraordinar. Daca echipa votata si presedintele fac altceva decat au votat liberalii, este evident necesar acest congres. Singurul lucru pe care trebuie sa-l inteleaga Crin Antonescu este ca trebuie sa actioneze in conformitate cu vointa PNL, nu cea manifestata sub apasare si presiune", s spus Ludovic Orban, deputat PNL.

Replica liderului PNL nu a intarziat: "Forul indreptatit sa aprobe acest lucru este delegatia permanenta si nu este nevoie de un Congres Extraordinar. Ca atare eu nu intentionez sa fac niciun Congres Extraordinar. Eu ma ocup de altceva; sa vedem daca facem sau nu alianta cu PSD. Deci cu asta ma ocup, nu de micile necazuri ale domnului Orban".

Cu toate acestea, Antonescu sustine ca, potrivit statutului formatiunii, orice membru PNL poate solicita un Congres Extraordinar daca are sustinerea a jumatate plus una dintre filialele judetene.

Chiar daca nemultumirea unor lideri cu notorietate fata de actiunile conducerii PNL este in crestere, surse din partid spun ca, cel putin deocamdata, Crin Antonescu se bucura de sustinerea majoritatii organizatiilor judetene.

Pe de alta parte, unul dintre cei care au votat impotriva aliantei liberalilor cu Partidul Conservator a fost si Ludovic Orban.

Acum, dupa infiintarea Aliantei de Centru Dreapta, liberalii si conservatorii se pregatesc sa incheie o alta alianta, cu Partidul Social Democrat.

Si de aceasta data, Ludovic Orban se opune! El sustine ca, atunci cand a fost ales in functia de presedinte al PNL, Crin Atonescu nu a mentionat nimic, in programul sau politic, despre o alianta politica social-democrata. Ba dimpotriva!

"Crin Antonescu a fost ales in martie 2010, in baza unei motiuni in care nu spune un cuvant despre o alianta politica cu PSD, ci dimpotriva. Vorbeste despre identitatea de dreapta, vorbeste despre obtinerea a minim 30% in alegerile locale si parlamentare. Deci nu exista din partea congresului PNL un mandat acordat conducerii sa faca o alianta cu PSD-ul , ba chiar sensul motiunii votata la congres este contrar acestui pas politic" - a declarat Ludovic Orban pentru Pro TV.

Ponta: Alianta PSD-ACD, gata inainte de luna martie!

Antonescu a tinut sa dezminta si unele zvonuri aparute in presa, dupa incheierea aliantei dintre PNL si PC, potrivit carora Ludovic Orban si Adriana Saftoiu ar putea fi sanctionati politic.

"Pe cuvantul meu de onoare ca am treburi mult mai serioase de facut decat sa ma gandesc sa-l exclud pe domnul Orban", a declarat, pentru Pro TV, Crin Antonescu. El a spus ca, acelasi lucru este valabil si in cazul Adrianei Saftoiu.

Doar patru liberali din cei peste 150 prezenti au avut curajul sa vorbeasca, luni, la Delegaţia Permanenta, impotriva aliantei liberalilor cu PC: Calin Popescu-Tariceanu, Ludovic Orban, Adriana Saftoiu si Varujan Vosganian.

Orban, PNL: Cand leul lupta impotriva tigrului, nu cere ajutor sconcsului!

VIDEO PROTVPLUS.RO