Orban, PNL: Cand leul lupta impotriva tigrului, nu cere ajutor sconcsului

10-01-2011 00:00

Ludovic Orban

Sedinta delegatiei permanente a PNL in care s-a decis alianta cu Partidul Conservator a fost pigmentata cu replici dure ale celor care s-au opus acesteia, potrivit unor surse liberale.

Cel mai vocal a fost Ludovic Orban, care i-a reprosat direct liderului partidului, Crin Antonescu, deciziile "autoritare" pe care le-a luat in ultima perioada in partid.

"Cand leul pleaca la lupta impotriva tigrului, nu cere niciodata ajutor sconcsului chiar daca acesta are o camera de filmat la el?", a declarat Orban in timpul sedintei de luni.

Tonul a fost preluat si de vicepresedintele Varujan Vosganian care a sustinut ca decizia este nestatutara.

"Noi, la PNL, avem espresso scurt - adica Biroul Politic Central si espresso lung - adica Delegatia Permanenta. Observ ca in ultima perioada domnul presedinte prefera espresso scurt, adica sa ia deciziile intr-un cerc cat mai restrans", a spus Vosganian.

Si deputatul Adriana Saftoiu a criticat in fata colegilor din delegatie "lipsa de moralitate" in luarea acestei decizii.

Fostul premier Calin Popescu Tariceanu nu priveste nici el cu ochi buni constructia politica si l-a atentionat pe lidelul PNL ca toate actiunile sale au adus deservicii partidului.

Crin Antonescu a raspuns acestui val de reprosuri, spunandu-le nemultumitilor ca, daca situatia nu le convine, au oricand la indemana varianta demisiei.

Corul criticilor s-ar putea ingrosa odata cu anuntata alianta cu PSD. Aceleasi surse liberale vorbesc chiar despre posibilitatea constituirii, in interiorul partidului, a unui grup care sa ceara un congres extraordinar si plecarea lui Antonescu din fruntea PNL.

Conducerile PNL si PC au aprobat, luni, incheierea unui protocol care prevede formarea Aliantei de Centru Dreapta PNL-PC.

Citeste despre acest subiect si pe www.gandul.info!

Sursa: Pro TV

Tags: pnl, pc, partide,


VIDEO PROTVPLUS.RO