Ludovic Orban acuză lipsa secțiilor de votare în diaspora: "Votul va fi viciat"


Ultimul update: Sambata 13 Aprilie 2019 20:02
Data publicarii: Sambata 13 Aprilie 2019 19:55
Categorie: Stiri Politice
Ludovic Orban

Ludovic Orban acuză numărul mic de secții de votare pe care Ministerul de Externe le va deschide în diaspora pentru alegerile europarlamentare, spunând că în acest fel votul va fi viciat.

Liderul liberal susţine că cei mai mulţi dintre românii din diaspora au plecat din cauza PSD şi ar opta preponderent pentru PNL sau pentru partidele de opoziţie, iar faptul că nu vor putea vota ar vicia rezultatul scrutinului.

"Pe cercetările noastre sociologice prezenta la vot va fi în jur de 40-42%. Raportat la o listă electorală permanentă care nu este reală. Noi ştim foarte bine că pe liste sunt 18.300.000 şi, în realitate, în ţară sunt vreo 14.500.000. Deci prezenţa la vot va fi aproximativ de 50%, estimarea noastră actuală. Din cei reali. Din cei care există, pentru că ştiţi foarte bine că mulţi dintre cei care muncesc în ţări din Europa foarte greu merg la vot pentru că, şi de data aceasta, după cum vedem că se mişcă Ministerul de Externe, va deschide foarte puţine secţii de votare în Diaspora", a declarat Orban, infprmează News.ro.

El a afirmat că este îngrijorat, pentru că, românii, oriunde s-ar afla, au aceleaşi drepturi ca şi românii de acasă şi nu li se poate interzice dreptul de vot.

 "Noi ştim foarte bine că mulţi dintre cei care sunt astăzi în Diaspora au plecat din cauza PSD, din cauza lipsei de perspectivă şi de încredere în şansa lor de a reuşi în viată într-o ţară care este condusă de PSD de atâta timp ori marea lor majoritate au, practic, opţiuni politice preponderent spre Partidul Naţional Liberal sau alte formaţiuni din opoziţie. A le interzice dreptul de vot înseamnă a vicia rezultatul electoral", a afirmat Orban.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO