Lovitură pentru ALDE. Deputat: Partidul nu mai are voie să folosească numele şi sigla

19-09-2019 09:50


Calin Popescu-Tariceanu

Preşedintele ALDE Timiş, Marian Cupşa, susţine că ALDE a fost înştiinţat în urmă cu trei luni că nu-şi mai poate folosi sigla şi denumirea după plecarea din ALDE Internaţional, informaţia fiind ascunsă de actuala conducere.

Deputatul susține că această situaţie nu permite participarea sub sigla proprie la alegeri, el solicitând demisia actualei conduceri şi organizarea unui Congres, avertizând că ”ALDE va fi rapid inghițit de formațiunea lui Victor Ponta”.

”ALDE dispare sub privirile admirative ale conducerii... De 3 luni, ALDE Party a trimis o scrisoare către ALDE România prin care înştiinţează că ALDE România nu mai are voie să folosească numele şi sigla partidului pentru că nu mai face parte din familia ALDE internaţional. De când au primit scrisoarea, cei din conducerea ALDE România, au ţinut-o ascunsă de membrii de partid şi nu au luat nicio măsură pentru reglementarea situaţiei... De aici putem trage simpla concluzie că cei din conducere nu au avut şi nu au nici cea mai mică intenţie de a ţine în viaţă partidul! Conform legii electorale, un partid politic poate candida la alegeri dacă sigla şi denumirea partidului sunt în vigoare cu minim 6 luni înainte de data alegerilor! Astfel, ALDE fiind în prezent într-o alianţă electorală cu Ponta, schimbarea denumirii şi siglei ar afecta candidatura la prezidenţiale!”, susţine Cucsa.

El spune că organizarea unui congres după alegerile prezidenţiale, pentru schimbarea denumirii partidului, este prea târzie.

În opinia sa, singura variantă va fi ca toţi cei care vor să candideze la alegerile locale, să o facă din partea Pro România, scrie News.ro.

”Si aşa uşor şi subtil...ALDE va fi rapid înghiţit de formaţiunea lui Victor Ponta-fapt dorit clar de Ponta! Trist este însă că actualii membrii ALDE habar nu au despre acest aspect şi am considerat de cuviinţă să îi informez. Modul în care acţionează actuala conducere a partidului este o bătaie de joc la adresa tuturor aleşilor locali ALDE şi a tuturor membrilor de partid care au investit timp şi încredere în acest proiect de suflet şi cu multe speranţe pentru electoratul liberal”, afirmă el.

El relatează că membrii conducerii partidului au recunoscut faptul că există această scrisoare, dar nu au propus nici o soluţie pentru salvarea proiectului politic.

”Ținand cont de tot acest context la care se adaugă şi managementul defectuos al partidului, solicit demisia de urgenţă a întregii conduceri ALDE România precum şi organizarea unui congres în maxim două săptămâni, pentru schimbarea numelui şi siglei partidului”.î, conchide el.

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO