PDL: Antonescu sa-i spuna lui Ponta daca ii e frica de tensiuni sociale, nu noua si nici lui Basescu

05-08-2012 12:16

Cezar Preda

Prim-vicepresedintele PDL Cezar Preda i-a recomandat presedintelui interimar Crin Antonescu sa-i spuna premierului Victor Ponta daca ii este frica de tensiuni sociale si nu opozitiei sau presedintelui suspendat, Traian Basescu.

Cezar Preda a aratat ca protestele din luna ianuarie au fost la un numar de 10-20 de ori mai mic decat il "umfla" Crin Antonescu.

El a precizat ca nu se justifica faptul ca un om politic responsabil, care are in mana sa destinele unei tari, sa pronunte termeneul "tensiuni sociale" cand nu e cazul.

El a precizat ca, prin intoxicarea agenda publice cu aceasta "mascarada", cei de la USL incearca sa ascunda faptul ca se afla la guvernare de mai bine de trei luni si nu au facut nimic.


Sinteza declaratiilor prim-vicepresedintelui PDL Cezar Preda:

- "Cer premierului Ponta si ministrului Rus sa spuna cum legitimeaza asa-zisul recensamant. Nu vor sa recunoasca rezultatul referendumului si vor sa comita o ilegalitate."

- "Cerem ca ministrul Ioan Rus sa demisioneze. A fost in afara oricarui profil de ministru de Interne din Uniunea Europeana."

- "Exprimarea societatii civile, a romanilor, este pentru democratie".

- De tensiuni sociale nu se poate face responsabil un om care nu are prin atributiile de serviciu parghii si putere sa schimbe viata romanilor. Aceasta e atributia Executivului. Domnul Antonescu, daca ii e frica de tensiuni sociale, sa i-o spuna lui Ponta, nu noua si nu presedintelui ales, Traian Basescu".

- "Antonescu descria scenarii pe care romanii nu le au in cap, nu le agreaza, romanii sunt un popor pasnic. Nu toata lumea trebuie sa gandesca cum gandeste domnul Antonescu si Dogaru. Lumea e mult mai inteligenta decatgandirea si decat ceea ce inseamna tensiune sociala in capul, in mintea domnului presedinte interimar".

Presedintele interimar Crin Antonescu a sustinut, sambata, ca Romania risca sa inregistreze, in toamna, violente sociale mai grave decat cele de la inceputul anului, daca suspendarea lui Traian Basescu si referendumul de demitere nu ar fi avut loc.

 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26