Basescu: Am iesit din recesiune, asta nu inseamna veselie

Ultima actualizare: 24-08-2012 23:50
Basescu: Am iesit din recesiune, asta nu inseamna ...
Basescu: Am iesit din recesiune, asta nu inseamna ...

Seful statului a facut anuntul dupa intalnirea cu reprezentantii Fondului Monetar international, ai Uniunii Europene si cei ai Bancii Mondiale.

Cu toate acestea, seful statului a indemnat la prudenta, ne-a anuntat ca prognoza economica pentru anul viitor a fost revizuita, in scade, de la o crestere de 4,5 - la 3,5% din PIB.

"Cele realizate pe primele doua luni ale anului 2011 - ianuarie si februarie - ne indreptatesc sa prognozam o crestere economica de 0,4 - 0,6% in primul trimestru al lui 2011, fata de ultimul al anului 2010. Tehnic, asta se traduce prin iesirea din recesiune. Atentie, din recesiune, nu din criza. Avem motive de optimism, dar nu avem dreptul la lipsa de prudenta. Situatia internationala nu ne permite sa incepem veselia. Nu poate incepe nicio veselie", a spus seful statului.

Dupa intalnirea cu reprezentantii FMI, presedintele a anuntat ca prognoza economica pentru 2011 se mentine - crestere economica de 1,5% din PIB. Pentru 2012 insa obiectivul de crestere economica a fost redus la 3,5%, cu un procent mai putin decat cifra initiala.

Marea problema a Romaniei in relatia cu fondul este legata de companiile de stat, catre ar trebui restructurate. Iar managerii acestor companii sunt adevarati "baroni ai economiei de stat", dupa cum a declarat presedintele. Vestea buna este ca pretul gazelor pentru populatie nu va fi liberalizat, adica nu va creste.

Ar mai fi de spus ca oficialii internationali preseaza guvernul de la Bucuresti ca sa cerem mai multe fonduri europene, iar Romania pastreaza ca tinta anul 2015 pentru intrarea in zona euro.

 Citeste si

FOTO. Indeletnicirile unui frate de printesa. Orgii cu James Middleton

Al-Qaeda: Va fi jale. Americanii vor plange cu lacrimi de sange

Cum a castigat 120.000 de dolari din moartea lui Osama, in nici 2 zile

Cele 22 cuvinte care l-au ucis pe Osama,dezvaluite de jurnalistul Watergate

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO