Linia telefonica speciala de la sediul lui Basescu, intrerupta. STS:Masura a fost luata vineri seara

20-07-2012 21:42

Traian Basescu

Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) informeaza ca vineri, incepand cu ora 18.00, la solicitarea presedintelui interimar Crin Antonescu, a luat masura intreruperii serviciilor de comunicatii speciale utilizate de presedintele Traian Basescu.

"Incepand cu data de 20 iulie 2012, orele 18:00, Serviciul de Telecomunicatii Speciale a luat masura intreruperii serviciilor de comunicatii speciale, utilizate de Presedintele Romaniei, d-l Traian Basescu, suspendat din functie. Masura a fost dispusa la solicitarea scrisa a Presedintelui interimar al Romaniei, d-l Crin Antonescu", se arata intr-un comunicat remis MEDIAFX de STS.

Presedintele interimar, Crin Antonescu, a anuntat, vineri, ca a dat dispozitie directorului STS, Marcel Opris, sa intrerupa "de indata" linia speciala de la sediul de campanie al presedintelui suspendat, Traian Basescu.

"Am adresat astazi o dispozitie directorului STS, domnul Marcel Opris, in care i-am cerut sa ia de indata masurile pentru a se reintra in deplina legalitate, adica intreruperea functionarii acestui serviciu special pentru o persoana privata", a spus Crin Antonescu, intr-o declaratie facuta la Palatul Cotroceni.

"Cred ca directorul STS va lua masurile necesare si, o data cu luarea acestor masuri, cazul, din punctul meu de vedere, este inchis, a spus Antonescu. El a aratat ca legea este lege si se aplica, "nu dupa cum crede Traian Basescu, nu dupa cum da ordine verbale din masina, de pe gard sau din alta parte, Traian Basescu, ci in conformitate si litera si spiritul acesteia".

Antonescu a aratat ca pe el personal nu il intereseaza cate telefoane speciale au la dispozitie Traian Basescu sau oamenii din jurul sau si ca "poate sa aiba si o mie".

"Problema este ca in tara asta exista legi, ca legile trebuie respectate si ca in tara asta sunt oameni care au obligatia de a face ca legile sa fie respectate. Nu puteam sa ma sustrag de la a lua o anumita atitudine si masuri, la fel ca si Comisia de aparare din Senat. (...) Lucrurile sunt foarte clare, echipamentele instalate acolo, au fost instalate in virtutea unei legislatii care prevede strict si exclusiv beneficiarii unor astfel de instalatii si au fost instalate printr-o interpretare mai larga decat permitea legea notiunii de presedinte al Romaniei", a mentionat Crin Antonescu.

El a precizat ca este o singura persoana care exercita, efectiv, atributiile acestei functii si ca nu exista in legislatie notiunea de presedinte suspendat, nici in Constitutie, nici in legea specifica de functionare a STS, nici in alte documente cu caracter secret. Antonescu a adaugat ca aceasta instalare s-a facut, din cate a inteles, pe baza unei dispozitii verbale a celui care era inca in exercitiu la data la care a dat aceasta dispozitie.

Crin Antonescu l-a acuzat pe Traian Basescu ca a folosit acest prilej, "in care nu putea sa raspunda decat in mod ridicol, si anume ca foloseste acele telecomunicatii speciale pentru a comunica cu SPP, pentru a extinde plaja de discurs si a delira intr-un mod jalnic despre noi lovituri de stat, despre destructurarea serviciilor si amenintarea sigurantei nationale".

Presedintele interimar a explicat ca protectia la care are dreptul Traian Basescu, pe deplin, prin lege, este "deplin asigurata".

"In prima zi a mandatului meu interimar, l-am chemat pe directorul SPP, domnul Pahontu, si primul lucru pe care i l-am spus si de care m-am interesat este privitor la repsecgtarea legii in aceasta privinta. I-am cerut sa se asigura ca tot ce trebuie sa faca prin lege Serviciul de Protectie si Paza pentru Traian Basescu, in aceasta perioada, trebuie facut si este foarte important. Am toate garantiile ca SPP isi face datoria si in acest caz si nu exista nicio problema, chiar daca nu exista telefoane speciale", a mai declarat Antonescu.

Intrebat daca i-a dat un termen sefului STS, Marcel Opris, pentru ridicarea acestor echipamente, Antonescu a spus: "Nu am nicio indoiala ca directorul STS intelege exact ce si de ce trebuie sa faca, in raport cu legea. Eu nu i-am ordonat acest lucru, ca nu sunt la armata, nu fortez legea si nu am dorit sa fortez sau sa incalc deloc legea".

Rezultatele de la Referendum 2012 le vei putea afla pe www.stirileprotv.ro

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26