Klaus Iohannis, vizita de o zi in judetul Suceava. Presedintele merge la doua manastiri, dupa intalnirea cu autoritatile

Ultima actualizare: 06-05-2017 07:23
Klaus Iohannis, mesaj, paste,

Purtatorul de cuvant al presedintelui, Madalina Dobrovolschi, a anuntat ca seful statului va merge pe 3 mai in Bucovina "pentru cunoasterea realitatilor locale si incurajarea autoritatilor".

Cu aceasta ocazie va vizita Aeroportul International "Stefan cel Mare" si manastirile Voronet si Dragomirna, dar va avea si o serie de discutii cu autoritatile locale.

"Sunt trei locatii unde se va afla presedintele. Prima locatie este o intalnire, o vizita si o intalnire cu reprezentantii Clusterului Regional Inovativ de Bioeconomie Suceava-Botosani. Aceasta intalnire va avea loc la Aeroportul International "Stefan cel Mare", unul dintre cele mai noi si moderne aeroporturi regionale. Este o discutie care are scopul de a sprijini initiativa si de a stimula intreprinderile mici si mijlocii, producatorii de acolo, din zona Suceava-Botosani, care activeaza in sectorul bioeconomiei, sigurantei alimentare pentru populatie si protectia mediului", a anuntat Madalina Dobrovolschi.

Dupa intalnirea de la aeroport, care va avea loc la ora 11, o ora mai tarziu Klaus Iohannis va participa la o dezbatere cu peste 300 de alesi locali din regiune, care se va centra pe ideea evidentierii problemelor cu care se confrunta autoritatile locale si identificarea solutiilor pentru aceste probleme.

Alte teme in cadrul dezbaterii, potrivit purtatorului de cuvant al presedintelui, vor fi reforma administratiei publice locale, continuarea procesului de descentralizare a serviciilor publice, situatia infrastructurii, a resurselor publice, punerea in valoare a potentialului agroturistic al zonei.

"Presedintele va vizita si doua importante monumente istorice medievale din zona. Este vorba despre manastirile Voronet si Dragomirna. Sunt parte a patrimoniului mondial UNESCO si presedintele urmareste, prin acest demers, asa cum am precizat si atunci cand v-am prezentat obiectivele vizitei, sa sublinieze importanta restaurarii si prezervarii patrimoniului cultural al Bucovinei si sa nu uitam de traditiile comunitatii bucovinene, care, de asemenea, trebuie incurajate si pastrate", a mai punctat Dobrovolschi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO