Ion Iliescu, la 82 de ani: ''Cu varsta, fiecare zi este o primavara''. Cum s-a autoevaluat pe blog

Ultima actualizare: 06-09-2012 02:39

Sarbatoritul zilei de 3 martie este Ion Iliescu, care a implinit sambata 82 de ani. Dimineata, a primit flori si felicitari acasa. Insa, sambata dupa-amiaza, a participat la un spectacol aniversar organizat in cinstea lui la Ateneul Roman.

"Viata nu e liniara, nu curge linistit. Are suisuri si coborasuri, poate fi extrem de ingrata. Important este sa ai un tel, sa fii convins de nevoia de a-l atinge si sa lupti pentru el", spune Ion Iliescu.

La 82 de ani impliniti sambata, fostul presedinte isi face o autoevaluare pe blogul personal. Este pentru prima oara cand vorbeste direct despre tot ce a facut pana acum.

Ion Iliescu se arata nemultumit de politicienii momentului, pe care ii catalogheaza drept interesati prea mult de bani si prea putin de oameni. Fara sa se vrea un personaj providential, spune ca si-a asumat responsabilitati in momente grele pentru tara.

"Ce mi-ar placea sa stie despre mine generatiile care vin? Ca, dincolo de orice, mi-am facut datoria, ca am crezut in capacitatea natiunii noastre de a trece peste obstacole si de a progresa. (...) De-acolo, de unde voi fi, as fi bucuros sa pot privi zambind o lume mai buna, cu oameni mai fericiti si mai impliniti sufleteste", scrie fostul presedinte.

La fel ca anul trecut, de ziua lui, Ion Iliescu n-a mai avut oaspeti. Chiar si asa a primit flori si felicitari inclusiv de la presedintele Traian Basescu, dar si de la cativa pensionari care au incercat sa ii spuna personal "La multi ani!''.

Spre dupa-amiaza a luat masa cu prietenii, iar seara a ajuns la Ateneu, pentru un concert organizat in cinstea lui de fundatia "Clubul de la Bucuresti", pe care o si prezideaza.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO