In semn de solidaritate, ministrul Elena Udrea isi doneaza salariul pe 2010

11-05-2010 00:00

Elena Udrea

Masurile de austeritate anuntate de presedintele Traian Basescu au provocat reactii in randul unor guvernanti. Ministrul Turismului, Elena Udrea, alaturi de alti colegi, a hotarat sa isi dea salariul pana la sfarsitul anului unui fond de solidaritate.


"Masina nu am de la minister, dar sigur, fara sa para un gest populist, ci doar unul solidar, noi am decis, foarte multi dintre colegii din Cabinet, sa donam restul salariului, sa-l punem la dispozitia acestui fond de solidaritate, cei care ne permitem sa trecem prin aceasta perioada grea", a spus Elena Udrea, citata de Mediafax.

Ea spune ca o alta varianta ar fi ca acesti bani, care se vor aduna si de la alti colegi din alte ministere, sa fie donati pensionarilor afectati de viitoarea reducere de 15 %.

"Nici intr-un caz nu rezolvam asa problema, nu cred ca am putea fi acuzati de demagogie sau de populism, pentru ca nu ne imaginam ca asta e solutia problemei, ci doar am dori sa fie un gest solidar cu cei care trec mai greu prin criza economica", a mai spus Udrea.

Intrebata daca si prim-ministrul va face la fel, Udrea a spus ca nu stie: "Trebuie sa-l intrebati pe dansul, probabil ca toti din Guvern..".

Si Serviciul de Protectie si Paza va face un gest de solidaritate. SPP a anuntat ca va cere Guvernului sa scoata din fondurile publice de finantare suma care era destinata constructiei unei biserici. Costurile acestui proiect erau de 1.568.977 lei.

Astfel, biserica va fi ridicata din donatii ale angajatilor SPP, care deja au infiintat in acest scop fundatia "Protoieria I Capitala - Biserica Sfantul M.M. Gheorghe - SPP".

 

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO