In 2011, Romania va trimite mai putini soldati in misiunile internationale

22-06-2010 00:00


Traian Basescu

CSAT a decis in sedinta de marti sa scada numarul de militari trimisi in misiunile externe cu 319. De asemenea, s-au aprobat fortele si mijloacele Armatei Romaniei care vor fi folosite in misiunile din afara teritoriului statului roman, in 2011.

"Fata de anul curent, in anul 2011 fortele Armatei Romaniei disponibile pentru misiuni externe vor scadea cu 319 militari", conform unui comunicat transmis dupa sedinta de marti a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii.

Sedinta CSAT de marti a fost condusa de presedintele Traian Basescu la Palatul Cotroceni si au participat, printre altii, premierul Emil Boc, ministrul administratiei si internelor, Vasile Blaga, ministrul apararii nationale, Gabriel Oprea, ministrul afacerilor externe, Teodor Baconschi si ministrul finantelor publice, Sebastian Vladescu.

Tot in sedinta de marti, CSAT a decis sa inainteze Parlamentului spre aprobare "strategia de aparare a tarii", propusa de seful statului. Cu aceasta ocazie, Traian Basescu s-a declarat dispus sa fie receptiv la recomandarile membrilor Parlamentului de la dezbaterile din forul Legislativ.

"Documentul reprezinta instrumentul de lucru in baza caruia institutiile din domeniul securitatii nationale sunt chemate sa elaboreze propriile strategii sectoriale ce vor contine masurile concrete destinate contracararii si combaterii riscurilor si amenintarilor", se arata comunicatul Presedintiei.

CSAT se va reuni saptamana viitoare pentru a a analiza masurile care se impun in continuare in vederea diminuarii evaziunii fiscale si a contrabandei.
 

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO