Croitoru, refuzat! Ramane cum am stabilit: fiecare cu premierul lui!

Ultima actualizare: 14-05-2012 14:44

Intalnirea dintre Lucian Croitoru si reprezentantii opozitiei a inceput cu zambete de complezenta si s-a incheiat cu un esec.

 

Desi le-a cerut sprijinul pentru formarea unui nou guvern, cei de la PNL, UDMR, PSD, plus grupul minoritatilor i-au reamintit ca ei il sustin tot pe Klaus Johannis. La final, Croitoru a declarat ca "nu se va da batut".

Lucian Croitoru pare lansat intr-o misiune imposibila. Asta nu inseamna ca nu si-a incercat totusi norocul la intalnirea programata cu liderii opozitiei.

La intrarea in sala, Croitoru credea ca are un argument solid: Romania ar putea sa piarda pentru moment finantarea externa atat de necesara, asa cum a declarat marti si la Guvern.

Inaintea intalnirii, liderii PSD, PNL si UDMR erau hotarati sa nu faca nicio concesie. Pe buzele tuturor statea un singur nume: Klaus Johannis.

Nici dupa discutii lucrurile nu au luat o alta intorsatura.
Ba, mai mult, Croitoru a fost acuzat ca face jocurile lui Traian Basescu.

Presedintele Traian Basescu nu renunta nici el, in ciuda presiunilor facute de cei din opozitie.

Premierul desemnat spune ca o sa isi vada de treaba si ca va face pana la urma un guvern. Mai are cinci zile la dispozitie.

Insistand asupra necesitatii formarii rapide a cabinetului, premierul desemnat a afirmat ca a discutat cu cativa specialisti, care nu au declinat oferta de a face parte din guvern.

Liderul PNL, Crin Antonescu, a lipsit de la intalnirea cu Croitoru, motivand o deplasare in tara.

Liderii opozitiei vor convocarea miercuri a Parlamentului si adoptarea unei decaratii in care sa arate constituirea majoritatii si sprijinul pentru Klaus Johannis. In acelasi timp, ii va fi adresata o scrisoare sefului statului, in care i se va cere sa reia consultarile.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO