Guvernul PSD-PNL a trecut de Parlament. ”Unde e micuțul, unde s-a ascuns Florin Cîțu? Este jenat, poate intră în depresie”

Ultima actualizare: 25-11-2021 14:32

Cu o majoritate confortabilă, liberalii și social-democrații își instalează joi guvernul la Palatul Victoria. Cei 20 de miniștri au primit 318 voturi- ”pentru” și 126- ”împotrivă”.

 

Înainte de acest moment, președinții celor trei formațiuni care susțin guvernarea au semnat un acord de colaborare politică.

Au parafat înțelegerea în spatele ușilor închise, fără presă, după care au spus pe rând că nu le este rușine cu noua alianță.

Nicolae Ciucă, premierul desemnat: ”Ne aflăm astăzi într-un moment mult așteptat de toți românii: în care putem să oferim stabilitate și predictibilitate. Am trecut peste lucrurile care ne separă și am găsit lucrurile care ne unesc”.

Marcel Ciolacu, președinte PSD: ”PSD trebuiă să facă o alegere în acest moment. Iar alegerea era următoarea: vom continua să criticăm o guvernare ineficientă? Sau ne vom folosi priceperea și experiența pentru a opri chiar acum prăbușirea. Nu voi minți niciodată că am învins pandemia. Nu putem face asta și în niciun caz singuri”.

Daniel Fenechiu: ”Timp de 2 ani, partenerul nostru trăgea frâna de mână. Astăzi soluția pragmatică e guvernarea cu PSD”.

 

Dan Barna: ”Ați scos PNL-ul din istorie și l-ați pus la buzunarul de la piept al PSD” 

 

Dan Barna: ”Ați reușit, dle Ciolacu, ceea ce nici Ion Iliescu nu a reușit: ați scos PNL-ul din istorie și l-ați pus în buzunarul de la piept al PSD. Am o întrebare: de ce nu l-ați chemat și pe Liviu Dragnea, că e liber de contract, să ia portofoliul Justiției? Acesta ar fi fost mesajul corect al acestei coaliții! Vă ștergeți pantofii cu princiipiile oamenilor. Președintele României este nașul colaborării care se naște azi și sunt surprins să văd că lipsește de la această cumetrie, dar un eveniment de familie, botezul noului FSN mă așteptam să-l onoreze. Pentru președinte, țara este un material didactic, o plastilină pe care oricum o modelează, tot PSD iese la guvernare”.

George Simion: ”Unde s-a ascuns Florin Cîțu, nu-l văd? Îi este frică, este jenat, poate intră în depresie. Unde e micuțul, unde s-a ascuns Florin Cîțu? Probabil este cu dl Klaus Iohannis”.

Varujan Pambuccian: ”Slavă Domnului că s-a încheiat! Niciodată, în 25 de ani, nu am trecut printr-un an ca cel care, slavă Domnului, s-a încheiat”.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO