Geoana: Cea mai buna solutie, un guvern format de tehnocrati

29-09-2009 00:00

Presedintele PSD, Mircea Geoana, considera ca problema in momentul de fata nu este activitatea ministrului de interne, Dan Nica, ci "slabul raspuns la criza economica". Social-democratul crede ca cea mai buna solutie este un guvern de tehnocrati.

"In acest moment, solutia cea mai buna ar fi un guvern cu un prim-ministru independent si gasirea unei formule ca si in zona economica sa avem cei mai buni specialisti din Romania", a declarat Mircea Geoana, dupa intalnirea pe care a avut-o marti la Palatul Cotroceni cu presedintele Traian Basescu si cu premierul Emil Boc.

El a afirmat ca remanierea ministrului de interne reprezinta un plan al presedintelui Traian Basescu, care este "disperat de caderea in sondaje si obsedat de controlul Ministerului de Interne".

Geoana a mai spus marti ca seful statului "a mimat o asa-zisa mediere", venind cu solutia ipocrita de a numi un independent la Ministerul de Interne, iar PSD a propus un Guvern cu premier independent, care sa gaseasca o rezolvare la criza.

Premierul Emil Boc a a anuntat ca a transmis Presedintiei propunerile de revocare a lui Dan Nica (PSD) din functia de vicepremier si ministru al Administratiei si Internelor si, respectiv, de inlocuire a acestuia cu Vasile Blaga (PDL), actual ministru al Dezvoltarii si Locuintei, cu titlu interimar.

Mircea Geoana a declarat ca propunerea premierului ca social-democratii sa numeasca un interimar la MAI nu schimba situatia si a reiterat faptul ca ministrii PSD demisioneaza odata cu semnarea revocarii lui Dan Nica de la Ministerul de Interne.

 

Tags: mircea geoana,


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26