Firea: ”Riscurile privind vaccinarea anti Covid nu sunt mai mari decât beneficiile”

15-02-2021 14:21


Gabriela Firea

Președintele PSD București, Gabriela Firea, susține că vaccinarea împotriva Covid-19 în România nu trebuie să fie obligatorie, ci opțională, potrivit poziției oficiale a Organizației Mondiale a Sănătății.

De asemenea, Firea spune că vaccinarea anti Covid-19 ”nu trebuie să devină o condiționare pentru călătorii” sau pentru alte drepturi.

”Drepturile omului trebuie sā primeze! Fiecare trebuie sā decidā pentru propria persoanā! Susținem 100% poziția Organizației Mondiale a Sănătății care consideră că vaccinul anti-covid trebuie să fie opțional și nu trebuie să devină o condiționare pentru călătorii sau pentru alte drepturi fundamentale ale omului” - a transmis Firea pe Facebook.

Liderul PSD mai subliniază faptul că inclusiv OMS nu recomandă obligativitatea vaccinării.

”Or, în cazul pandemiei de COVID, dată fiind perioada de testare scurtă a vaccinurilor administrate până în prezent, OMS a subliniat că se opune vaccinării obligatorii împotriva coronavirusului. Deci, există o recomandare clară din partea OMS de care trebuie să se țină seama. În urma analizelor făcute până în acest moment, s-a stabilit că riscurile privind vaccinarea anti Covid nu sunt mai mari decât beneficiile. De aceea vaccinul anti Covid este recomandată, dar nu poate fi obligatorie.” - mai spune Firea.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO