"Dau ce mai am din suflet pentru partid". Liderii politici si ultimul lor dialog cu Ion Diaconescu

Dată publicare: 12-10-2011 08:14
Dată actualizare: 10-10-2012 02:37


Ion Diaconescu

Liderul taranist Victor Ciorbea a evocat, marti seara, memoria lui Ion Diaconescu si a precizat ca a discutat cu acesta in urma cu doua zile, mentionand ca fostul presedinte PNTCD continua sa se preocupe de situatia din partid si de situatia politica.

"Este un moment extrem de trist si plin de emotie (...). L-am vazut ultima oara alaltaieri, am discutat cu dansul, aprecia exact si starea sanatatii sale, dar continua sa se preocupe si de situatia din partid si de situatia politica din tara. Chiar mi-a si spus: "Cu ce te-as mai putea ajuta? Daca pot, iti mai dau si farama de sufletel pe care o mai am pentru a salva partidul si pentru a merge pe drumul dorit de inaintasi, pe drumul moralitatii, al cinstei, al corectitudinii, al dreptatii»". Ne-am despartit dupa circa doua ore de discutii, ultimele pe care le-am avut, cu aceasta incredere si cu aceasta convingere ca, daca Dumnezeu ne va ajuta ca in Romania sa mai avem astfel de oameni, cum au fost cei din generatia martirilor Maniu-Mihalache, care au murit cu zecile de mii in temnitele comuniste sau din generatia de aur a supravietuitorilor temnitelor comuniste, cum a fost acest cuplu ideal refacut intre seniorul Coposu si domnul Ion Diaconescu, tara aceasta s-ar putea din nou reaseza pe sine, pe un drum normal", a spus Victor Ciorbea la o emisiune tv.

"Parasind aceasta lume, Ion Diaconescu va intra in Panteonul marilor personalitati ale natiei romane. Fie ca viata si lupta sa exemplara sa deschida o speranta pentru depasirea crizei morale a societatii romanesti. Ii datoram aceasta recunostiinta. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!", a spus Emil Constantinescu, presedintele Romaniei in perioada 1996-2000.

Ion Iliescu a spus ca l-a mahnit stirea incetarii din viata a lui Ion Diaconescu, desi la inceputul anilor 1990 a fost in relatii de adversitate politica cu acesta.

"Cu toate acestea, au fost relatii civilizate. I-am cunoscut pe domnii Coposu si Diaconescu la 10 ianuarie 1990. Eram presedinte al CFSN si atunci am primit delegatiile unor partide. Am avut atunci o discutie amicala si constructiva”, a spus Iliescu.

El a aratat ca de atunci a ramas in relatii foarte active cu Ion Diaconescu.

"De atunci relatile noastre au fost foarte active, in ciuda pozitiilor diferite. Apreciez ca dialogul politic putere-opozitie a fost mult mai activ pe vremea aceea, a existat, ceea ce din pacate azi nu mai aveam", a spus Iliescu.

Fostul presedinte al PNL Mircea Ionescu Quintus a declarat, marti seara, pentru MEDIAFAX, ca a aflat cu "adanca durere" vestea mortii lui Ion Diaconescu, spunand ca acesta a fost "un om devotat partidului lui cum sunt putini altii, un om care a suferit enorm".
 

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO