Comisia juridica a aprobat modificarea OUG privind referendumul, cu orar de votare 7.00-23.00

18-07-2012 17:23

19 Scandal la comisia juridica din Senat

Comisia juridica a aprobat, miercuri, modificarile aduse Ordonantei de Urgenta privind organizarea referendumului, fiind mentinuta forma adoptata in plenul Senatului, cu extinderea intervalului orar de votare.

Raportul Comisiei juridice a fost adoptat cu unanimitate de voturi, dupa ce reprezentantii PDL au decis sa se retraga de la lucrarile Comisiei.

Proiectul de lege urmeaza sa intre in dezbaterea Camerei Deputatilor, in calitate de for decizional, fiind prevazut in textul de modificarea a Ordonantei un interval de votare in cazul referendumului de la ora 7.00 la ora 23.00.

Initial, presedintele Comisiei juridice, democrat-liberalul Daniel Buda, a propus abrogarea ordonantei de urgenta, insa solicitarea sa a fost respinsa in cadrul comisiei.

"Ar trebui sa dam un vot de abrogare pentru a da un semnal si fata de partenerii nostri europeni ca tinem cont de deciziile Curtii Constitutionale", a sustinut Buda.

Plenul Senatului a adoptat, miercuri, amendamentul senatorului PSD Dan Sova privind extinderea programului de vot la referendumul din 29 iulie la intervalul orar 07.00 - 23.00.

Premierul Victor Ponta a anuntat, miercuri, ca referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu va avea loc intr-o singura zi, insa programul va fi extins, urmand ca sectiile de votare sa fie deschise intre orele 7.00 si 23.00.

Ponta a adus ca argumente pentru extinderea programului faptul ca este o zi de vara si decizia CC care a cerut ca Guvernul sa asigure o prezenta cat mai larga la referendum.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26