Cîțu a deschis anul școlar alături de Piedone, condamnat în primă instanță în dosarul Colectiv

Ultima actualizare: 14-09-2021 12:33

Primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, condamnat în primă instanță în dosarul ”Colectiv” la 8 ani de închisoare, a participat luni la o ceremonie de deschidere a anului școlar alături de premierul Florin Cîțu.

Șeful Guvernului a ținut un discurs în fața elevilor Colegiului Național Gheorghe Lazăr din sectorul 5, în timp ce primarul Sectorului 5 a stat în stânga sa.

 

De altfel, Piedone a scris pe Facebook un mesaj de laudă la adresa prim-ministrului, căruia i s-a adresat cu apelativul ”Florin”.

”Și... dacă finalul poveștii noastre de astăzi este cu primul ministru al României în peisaj... este TOCMAI pentru că ne ajută să facem imposibilul... posibil! În administrația locală nu este loc de politică, dragii mei! Aici... este despre oameni! Și despre investiții! Iar Florin a făcut destulă școală, cât să știe exact ce înseamnă ȘCOALA ANULUI 2021!” - a scris Piedone pe rețeaua de socializare.

Președintele Asociației Colectiv: ”Rușine PNL, rușine Cîțu”

 

Președintele Asociației Colectiv GTT 3010, Eugen Iancu, al cărui fiu, Alex, a murit în urma tragediei din clubul Colectiv, s-a arătat revoltat de imaginile cu premierul Cîțu și primarul Piedone.

”De 30 de ani votez PNL. L-am votat, împreună cu Alex, pe Iohannis. A venit Colectiv și am crezut că da, Iohannis chiar se va lupta pentru o justiție independentă și dreaptă. Astăzi îl văd pe Câțu, candidatul susținut de Iohannis, alături de Piedone și nepotul lui. O mare familie. Rușine PNL, rușine Cîțu.” - a transmis Eugen Iancu.

În 16 decembrie 2019, Cristian Popescu-Piedone a fost condamnat la 8 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru clubul Colectiv.

La același eveniment la care a fost prezent și Piedone, premierul Florin Cîțu, un fan declarat al muzicii rock, a dat din cap și a aplaudat pe ritmurile unei melodii a celor de la Voltaj și a făcut fotografii cu elevii.

Politicienii au făcut ”băi de mulțime” cu elevii

 

Și președintele Klaus Iohannis a fost prezent la Liceul Teoretic ”Carol I” din Valea Doftanei. 

Șeful statului a ținut să mulţumească profesorilor, elevilor şi părinţilor pentru eforturile depuse în continuarea procesului de educaţie în perioada crizei sanitare.

 

Realitatea este alta, însă. Aproape 3 milioane de elevi au pășit pe porțile școlilor, însă cu câteva excepții.

2.400 de elevi vor desfășura orele online, din cauza faptului că locuiesc în localități unde rata de incidență a depășit 6 cazuri la mia de locuitori, iar alți 5.000 nu vor putea merge la școală, pentru că locuiesc în zone unde sunt probleme cu infrastructura.
 

 

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO