Cine este Doina Pana, propusa ministru delegat pentru Dialog Social

Ultima actualizare: 22-12-2012 06:44
Doina Pana

Deputatul PSD de Bistrita Doina Pana, propusa ca ministru delegat pentru Dialog Social in viitorul Cabinet condus de Victor Ponta, are 55 de ani si este de profesie inginer, insa de 29 de ani lucreaza in invatamant.

Adriana Doina Pana s-a nascut in 16 mai 1957 in comuna Matei din judetul Bistrita-Nasaud. Ea are un baiat stabilit in strainatate si este vaduva. Este licentiata in electrotehnica, profesia sa de baza fiind de inginer electrotehnist, si are masterat in Administratie Publica.

Lista ministrilor guvernului Ponta 2.0

Dupa absolvirea facultatii, Doina Pana a lucrat la Fabrica de Hartie din Prundu Bargaului, apoi a nascut un baiat si s-a mutat la Bistrita la o fabrica, actuala Iproeb, care "patrona” Liceul Electrotehnic, actualul Colegiu Tehnic Infoel.

De 29 de ani, Doina Pana lucreaza in invatamant, in ultimii zece fiind director adjunct al Colegiului Infoel. In 2008, timp de opt luni, ea a fost secretar de stat in Ministerul Educatiei.

Anul acesta, a fost numita pentru o scurta perioada inspector scolar general la Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita-Nasaud. Ea este presedinte al organizatiei judetene de femei din cadrul PSD Bistrita-Nasaud si vicepresedinte la nivel national al OFSD.

In 2004, Doina Pana a devenit consilier judetean, iar in 2008 a castigat un al doilea mandat in Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud, mandat pe care l-a intrerupt in perioada in care a fost numita secretar de stat in Ministerul Economiei, unde a stat opt luni in functie.

In 2009, Doina Pana a fost candidat la alegerile pentru Parlamentul European. In 2012, ea a fost aleasa din nou consilier judetean. In 9 decembrie, Doina Pana a devenit deputat in Colegiul 1 Bistrita-Livezile, obtinand 56,85% din voturi. Ea este singura femeie parlamentar din Bistrita-Nasaud.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO