CGMB a aprobat proiectul autostrazii suspendate din Bucuresti. Ce spune primarul Sorin Oprescu


Ultimul update: Vineri 02 Noiembrie 2012 12:22
Data publicarii: Vineri 31 August 2012 09:43
Categorie: Stiri Politice

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat joi seara, dupa sedinta CGMB in care a fost aprobat proiectul legat de autostrada suspendata, ca spera ca, pana la sfarsitul mandatului sau, sa se poata plimba pe aceasta. 

Altfel spus, primarul general spera ca lucrarile sa fie gata pana in 2016. "Pana la sfarsitul mandatului, sper sa ma plimb pe ea (pe autostrada - n.r.)", a spus edilul, care a precizat ca lucrarile ar putea incepe, in functie de conditiile meteo, in primavara anului viitor.

Indicatorii tehnico-economici aferenti studiului de fezabilitate pentru autostrada suspendata propusa de primarul general Sorin Oprescu au fost aprobati, joi, de Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB), valoarea totala a investitiei fiind estimata la peste 1,5 miliarde de euro.

Proiectul de hotarare referitor la autostrada a fost aprobat cu 29 de voturi pentru si 16 impotriva. Valoarea estimata a investitiei este de 6,83 miliarde lei, din care aproape 58 de milioane reprezinta cheltuieli pentru proiectare si asistenta tehnica.

Primarul general Sorin Oprescu a declarat, joi, ca in cadrul parteneriatului public-privat pentru materializarea acestui proiect ar putea fi cooptati investitori din China, SUA, Rusia si Coreea de Sud. "Nu vorbim despre bani de la buget, pentru ca nu ii avem. Va fi un parteneriat public-privat", a spus Oprescu.

Proiectul autostrazii suspendate, denumit "inchiderea inelului median de circulatie la zona de nord", urmareste fluidizarea traficului pe marile artere. 

"Solutia proiectata prevede realizarea unui sistem rutier complex cu urmatoarea configuratie: pe sectorul Virtutii-Gravita dezvoltarea in lungul bulevardului Constructorilor si apoi traversarea triajului Chitila, dezvoltarea la nord de calea ferata pe sectorul Grivita-Poligrafiei cu o artera cu sase fire de circulatie, cate trei pe fiecare sens, realizarea a doua tuneluri unidirectionale cu cate trei benzi pe sens , pe sectorul Poligrafiei-Avionului, dezvoltarea la nord si la sud de calea ferata prin doua cai unidirectionale pe sectorul Avionului-Petricani si realizarea a doua bulevarde bidirectionale, unul la nord si unul la sud de calea ferata, pe sectorul Petricani-Colentina", se arata in raportul de specialitate al proiectului aprobat de CGMB.

Potrivit studiului de fezabilitate, lungimea noii cai rutiere va fi de 13,15 kilometri, urmand sa fie construite inclusiv poduri si pasaje subterane si supraterane. Proiectul autostrazii suspendate a fost anuntat de Sorin Oprescu inca din campania electorala de acum patru ani. Anul acesta, dupa castigarea unui nou mandat de primar general, Oprescu a anuntat ca acest proiect va fi primul pe care il va trece prin CGMB.

In martie 2011, primarul general spunea ca autostrada suspendata se va numi "drum expres", intrucat "legislatia nu permite autostrada in Capitala".

Sorin Oprescu: Primul proiect pe care il trec prin CGMB va fi autostrada suspendata
Sorin Oprescu: Primul proiect pe care il trec prin CGMB va fi autostrada suspendata
VIDEO PROTVPLUS.RO
Viorica Dancila
Dăncilă și-ar dori o femeie comisar european din partea României. Ce portofoliu vizează
Premierul Viorica Dăncilă îl atacă pe Iohannis, după decizia CCR: "Va plăti politic"
Dăncilă discută cu Ponta și ALDE privind candidatul la alegerile prezidențiale
Scandalul CNAS: Dăncilă îl amenință cu demiterea pe Vulcănescu
Iordache cere modificarea Legii privind organizarea şi desfăşurarea referendumului
Surse: Dan Barna a fost desemnat candidatul comun la prezidenţiale al Alianţei USR PLUS
Renate Weber
Avocatul Poporului a primit 10 petiţii de sesizare a CCR cu privire la Codul Administrativ
Orban, despre decizia CCR privind modificarea Constituției: "Un cadou nesperat"
​Firea dezvăluie unde era când a fost condamnat Dragnea: "Lângă o icoană făcătoare de minuni"
Ce se poate face pentru ca grațierea corupților să fie interzisă. Explicațiile analiștilor
Tăriceanu: Iohannis trebuie să demisioneze necondiţionat şi imediat din funcţie
Raluca Turcan, PNL: "Decizie ciudată a CCR. Din nou pare a fi în favoarea infractorilor”