Cezar Preda: Opozitia nu vrea ca propria motiune de cenzura sa fie adoptata


Ultimul update: Vineri 22 Iunie 2012 02:03
Data publicarii: Vineri 20 Aprilie 2012 12:34
Categorie: Stiri Politice
Cezar Preda

Deputatul PDL Cezar Preda sustine ca opozitia nu vrea ca propria motiune de cenzura sa fie adoptata, deoarece USL vrea mai mult sa verifice majoritatea existenta.

"Nu cred ca-si doreste sa treaca Opozitia aceasta motiune, pentru ca nu vad ce-ar putea aduce Romaniei, institutiei parlamentare, institutiei Guvernului o motiune care trece, in conditiile in care intr-o luna de zile ai alegeri si-n trei luni de zile ai alegeri parlamentare. Mi se pare o chestiune ce tine mai mult de verificarea unei majoritati existente", spune deputatul PDL, potrivit Mediafax, care citeaza RFI.

Liderul PDL Buzau remarca pe de alta parte faptul ca Senatul nu mai functioneaza, chiar daca opozitia a preluat majoritatea, pentru ca nu va exista cvorum.

"Am blocat pana in toamna o institutie fundamentala, Senatul Romaniei (…), avand in vedere ca la un cvorum de 68 nu se aduna niciodata. A lua decizii pe legislatia care are ca si Camera decizionala Senatul, acest lucru este blocat", a afirmat Preda.

USL a depus, miercuri, motiunea de cenzura impotriva Guvernului condus de Mihai Razvan Ungureanu. Documentul, intitulat "Opriti Guvernul santajabil. Asa nu, niciodata!", a fost depus la Birourile Permanente ale Senatului si Camerei Deputatilor.

Motiunea de cenzura este semnata de 116 parlamentari, numarul minim necesar pentru initierea acestui demers. Documentul are 15 pagini si este structurat pe trei capitole.

USL are in prezent 67 de voturi la Senat, puterea detine 65, dar cvorumul este de 68.
 

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO