Cererea specială a șefului diplomației române pentru premierul Dăncilă

28-08-2018 13:06

Premierul Viorica Dăncilă i-a primit, luni, la Palatul Victoria pe ambasadorii noştri din străinătate, cărora le-a prezentat bilanţul guvernării după 6 luni.

Şeful diplomaţiei române, Teodor Meleșcanu, a profitat de ocazie ca să-i ceară ajutorul pentru că Ministerul de Externe să aibă propriul sediu.

Iar premierul a răspuns afirmativ pentru că nu doreşte să şi-i facă pe ambasadori "dușmani".

Într-o sală plină cu 200 de ambasadori şi reprezentanţi ai corpului diplomatic, Viorica Dăncilă a citit un discurs în care a ţinut să puncteze bilanţul primelor şase luni de guvernare.

Viorica Dăncilă: "Creșterea salariilor, mai ales în Educaţie, sprijinirea persoanelor fără loc de muncă. Am pus accent special pe investiţiile strategice, pe atragerea de investiţii străine."

Numai că, aşa cum arată datele oficiale, România stă acum mult mai prost la capitolul investiţii străine directe decât în urmă cu un deceniu.

Concret, în prima jumătate a anului, în ţara noastră au intrat puţin peste două miliarde de euro ca investiţii străine, în creştere faţă de anul trecut, dar la jumătate faţă de nivelul înregistrat în aceeaşi perioadă în 2008.

Viorica Dăncilă le-a cerut ambasadorilor să ajute la atragerea investitorilor străini, în vreme ce s-a referit vag la cele existente. O jumătate de oră a durat discursul Vioricai Dancila în fata diplomaţilor. Printre ei, s-au aflat ambasadorii noştri în Statele Unite ale Americii, Franţei şi Germaniei. La final, ministrul de externe a profitat de ocazie să-i adreseze premierului o rugăminte.

Teodor Meleșcanu: "Să ne ajute ca, la 100 de ani de la Marea Unire, să existe şi o clădire a Ministerului Afacerilor Externe, nu 18 locaţii."

Viorica Dăncilă: "Aplauzele dumneavoastră spun totul, dacă aş spune "nu", aş face din dumneavoastră duşmani. Vom găsi soluţii pentru acest lucru".

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26