Botis: Daca Basescu nu promulga noul Cod al Muncii, imi dau demisia

Dată publicare: 25-03-2011 13:53
Dată actualizare: 02-11-2012 16:07


Ioan Botis

Ministrul muncii, Ioan Botis, a declarat, vineri, la Bistrita, ca, in situatia in care presedintele Traian Basescu nu promulga modificarile aduse Codului Muncii, isi va da demisia.

"As demisiona daca as avea greseli flagrante in activitatea profesionala. Daca ar fi infirmat Curtea Constitutionala legea privind modificarile la Codul Muncii, as fi demisionat. Daca nu o promulga domnul presedinte Traian Basescu, demisionez", a declarat Ioan Botis, dupa ce a fost intrebat in ce conditii ar demisiona din functia de ministru al Muncii.

El a spus ca, din informatiile pe care le are, presedintele va promulga aceasta lege saptamana viitoare.

"Stiu ca am facut o lege buna si sunt convins ca este o lege constitutionala. In consecinta, nu pot sa spun ca m-am dus in zona emotiilor cu decizia Curtii Constitutionale, dar intotdeauna exista o farama de emotie pentru ca Ministerul Muncii a fost implicat intr-o reforma extrem de importanta pentru Romania si am avut foarte multe legi.

Amintesc ca si Legea salarizarii si cea a pensiilor au fost atacate la CC si toate au fost declarate constitutionale. In consecinta, pot sa apreciez ca in Ministerul Muncii exista o echipa profesionista si imi mai diminueaza din emotii cu siguranta", a afirmat Botis.

Citeste mai multe despre ministrul Ioan Botis, pe Mediafax.

Lege Pentru Modificarea Si Comp Let Area Legii 53 Din 2003 Codul Muncii

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO