Blaga e singurul candidat la sefia PDL:"Vom colabora cu Basescu, iar Ungureanu poate fi un partener"

21-06-2012 19:17

Presedintele Comisiei de pregatire a Conventiei PDL, Gheorghe Albu, a anuntat, joi ,ca Vasile Blaga este singurul candidat pentru functia de presedinte al PDL si ca motiunea prezentata de acesta indeplineste conditiile statutare.

BLAGA, SINGURUL CANDIDAT LA SEFIA PDL

Albu a aratat ca motiunea lui Vasile Blaga a avut peste 150 de sustinatori, desi potrivit pevederilor statutare erau necesari 35.
Gheorghe Albu a mai spus ca la ora 18:00 s-a incheiat termenul de depunere a candidaturilor pentru sefi a PDL, Vasile Blaga singurul candidat, depunandu-si motiunea la sediul partidului la ora 17:30.

Potrivit lui Albu, pana duminica, 24 iunie, la ora 20:00 Comisia de pregatire a Conventiei va primi comunicarile de sustinere din partea organizatiilor judetene pentru motiunea lui Blaga si listele de delegati la Conventie si pana luni, 25 iunie, ora 18:00 Vasile Blaga va trebui sa hotarasca cei cinci sustinatori ai motiunii sale care vor vorbi la Conventia partidului din 30 iunie.

De asemenea, Albu a mai spus ca pana miercuri, 27 iunie, la ora 14:00, se vor depune candidaturile pentru Biroul Permanent National al PDL, adica pentru celelalte functii de conducere ale partidului si pentru functiile de presedinti ai Comisiilor de litigii si control ale partidului.

BLAGA: "VOM COLABORA IN CONTINUARE CU TRAIAN BASESCU"

Liderul PDL Vasile Blaga, candidat la sefia partidului,a declarat, joi, ca isi doreste un partid unit si puternic, precizand ca formatiunea ii datoreaza multe lui Traian Basescu si va colabora cu acesta, dar trebuie si sa isi intensifice si propria activitate.
El a spus ca doreste sa relanseze PDL ca "principalul catalizator al tuturor fortelor care impartasesc valorile de centru-dreapta si dreapta" si ca PDL sa se organizeze si sa-si onoreze rolul de principal partid de opozitie.

"Candidez pentru ca vreau un PDL unit, solid, puternic, atasat principiilor si valorilor de centru-dreapta pe care si le asuma"
, a spus Blaga, aratand ca el va fi garantul unitatii partidului.

El a subliniat ca a dovedit de-a lungul anilor ca este un om al dialogului, nu unul care sa sape transee in partid. Blaga a aratat ca toata lumea este binevenita sa puna umarul la relansarea partidului.

Liderul PDL a tinut sa-i multumeasca presedintelui Emil Boc si fostei conduceri a partidului pentru efortul depus intr-o perioada de criza.

Vasile Blaga a mai aratat ca PDL are un singur adversar politic - "stanga socialista, care poarta numele de USL, condusa de Ponta si Antonescu".

El a mai adaugat ca PDL este singurul partid de centru-dreapta, ca PNL nu mai exista si s-a dezintegrat in PSD.

Blaga a mai spus ca nu va permite nicio actiune de intimidare a alesilor locali ai PDL de catre USL. De asemenea, Blaga a spus ca vrea ca partidul sa revina la "principiile sanatoase" care existau pe cand formatiunea a fost condusa de Traian Basescu.

Intrebat cum se pozitioneaza PDL fata de Traian Basescu, Blaga a spus ca partidul ii datoreaza multe actualului sef al statului si va continua colaborarea cu acesta, dar trebuie sa-si intensifice propria activitate.

"Partidul ii datoreaza multe lui Traian Basescu, in continuare vom colabora cu domnia sa. In acelasi timp, va trebui sa intensificam propria activitate in sediul central al PDL", a precizat Vasile Blaga.

BLAGA: "MIHAI RAZVAN UNGUREANU POATE FI UN PARTENER"

Intrebat daca a avut discutii cu Mihai Razvan Ungureanu in legatura cu crearea unui pol de centru-dreapta, Vasile Blaga a raspuns: "Am discutat des cu Mihai Razvan Ungureanu, nu intamplator am pus accentul pe coagularea fortelor de centru-dreapta, pentru ca cred ca domnia sa ne poate fi partener si sunt convins ca va fi."

Tags: vasile blaga, pdl,


VIDEO PROTVPLUS.RO