Blaga e singurul candidat la sefia PDL:"Vom colabora cu Basescu, iar Ungureanu poate fi un partener"

×
Codul embed a fost copiat

Presedintele Comisiei de pregatire a Conventiei PDL, Gheorghe Albu, a anuntat, joi ,ca Vasile Blaga este singurul candidat pentru functia de presedinte al PDL si ca motiunea prezentata de acesta indeplineste conditiile statutare.

BLAGA, SINGURUL CANDIDAT LA SEFIA PDL

Albu a aratat ca motiunea lui Vasile Blaga a avut peste 150 de sustinatori, desi potrivit pevederilor statutare erau necesari 35.
Gheorghe Albu a mai spus ca la ora 18:00 s-a incheiat termenul de depunere a candidaturilor pentru sefi a PDL, Vasile Blaga singurul candidat, depunandu-si motiunea la sediul partidului la ora 17:30.

Potrivit lui Albu, pana duminica, 24 iunie, la ora 20:00 Comisia de pregatire a Conventiei va primi comunicarile de sustinere din partea organizatiilor judetene pentru motiunea lui Blaga si listele de delegati la Conventie si pana luni, 25 iunie, ora 18:00 Vasile Blaga va trebui sa hotarasca cei cinci sustinatori ai motiunii sale care vor vorbi la Conventia partidului din 30 iunie.

De asemenea, Albu a mai spus ca pana miercuri, 27 iunie, la ora 14:00, se vor depune candidaturile pentru Biroul Permanent National al PDL, adica pentru celelalte functii de conducere ale partidului si pentru functiile de presedinti ai Comisiilor de litigii si control ale partidului.

Citește și
Vasile Blaga
Blaga si-a depus candidatura la sefia PDL
Alertă maximă la Iași după moartea liderului interlop Costel Corduneanu. Planul conceput de poliție, echivalent cu un cod roșu la accidente rutiere: „Suntem mai mulți ca de obicei”

BLAGA: "VOM COLABORA IN CONTINUARE CU TRAIAN BASESCU"

Liderul PDL Vasile Blaga, candidat la sefia partidului,a declarat, joi, ca isi doreste un partid unit si puternic, precizand ca formatiunea ii datoreaza multe lui Traian Basescu si va colabora cu acesta, dar trebuie si sa isi intensifice si propria activitate.
El a spus ca doreste sa relanseze PDL ca "principalul catalizator al tuturor fortelor care impartasesc valorile de centru-dreapta si dreapta" si ca PDL sa se organizeze si sa-si onoreze rolul de principal partid de opozitie.

"Candidez pentru ca vreau un PDL unit, solid, puternic, atasat principiilor si valorilor de centru-dreapta pe care si le asuma"
, a spus Blaga, aratand ca el va fi garantul unitatii partidului.

El a subliniat ca a dovedit de-a lungul anilor ca este un om al dialogului, nu unul care sa sape transee in partid. Blaga a aratat ca toata lumea este binevenita sa puna umarul la relansarea partidului.

Liderul PDL a tinut sa-i multumeasca presedintelui Emil Boc si fostei conduceri a partidului pentru efortul depus intr-o perioada de criza.

Vasile Blaga a mai aratat ca PDL are un singur adversar politic - "stanga socialista, care poarta numele de USL, condusa de Ponta si Antonescu".

El a mai adaugat ca PDL este singurul partid de centru-dreapta, ca PNL nu mai exista si s-a dezintegrat in PSD.

Blaga a mai spus ca nu va permite nicio actiune de intimidare a alesilor locali ai PDL de catre USL. De asemenea, Blaga a spus ca vrea ca partidul sa revina la "principiile sanatoase" care existau pe cand formatiunea a fost condusa de Traian Basescu.

Intrebat cum se pozitioneaza PDL fata de Traian Basescu, Blaga a spus ca partidul ii datoreaza multe actualului sef al statului si va continua colaborarea cu acesta, dar trebuie sa-si intensifice propria activitate.

"Partidul ii datoreaza multe lui Traian Basescu, in continuare vom colabora cu domnia sa. In acelasi timp, va trebui sa intensificam propria activitate in sediul central al PDL", a precizat Vasile Blaga.

BLAGA: "MIHAI RAZVAN UNGUREANU POATE FI UN PARTENER"

Intrebat daca a avut discutii cu Mihai Razvan Ungureanu in legatura cu crearea unui pol de centru-dreapta, Vasile Blaga a raspuns: "Am discutat des cu Mihai Razvan Ungureanu, nu intamplator am pus accentul pe coagularea fortelor de centru-dreapta, pentru ca cred ca domnia sa ne poate fi partener si sunt convins ca va fi."

Articol recomandat de sport.ro
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Citește și...
Traian Basescu nu va participa la Summit-ul PPE care precede Consiliul European din 28-29 iunie
Traian Basescu nu va participa la Summit-ul PPE care precede Consiliul European din 28-29 iunie

Presedintele Traian Basescu nu va participa la Summit-ul PPE care precede Consiliul European din 28-29 iunie, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtatorul de cuvant al sefului statului, Bogdan Oprea, fara a face alte precizari.

Blaga si-a depus candidatura la sefia PDL
Blaga si-a depus candidatura la sefia PDL

Seful campaniei electorale a PDL, Vasile Blaga, si-a depus, joi, candidatura pentru functia de presedinte al PDL, fiind probabil singurul candidat la sefia partidului, avand in vedere ca termenul pentru inregistrarea motiunilor expira la ora 18.00.

"Curajul justitiei trebuie aplaudat!". Ce spun politicienii din PDL despre condamnarea lui Nastase

Reactiile nu au intarziat sa apara dupa condamnarea definitiva a lui Adrian Nastase la doi ani de inchisoare cu executare. Puterea si opozitia s-au intrecut in replici dintre cele mai diverse. Vezi in acest material ce au spus politicienii romani.

Recomandări
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu

Administrația Prezidențială a anunțat, marți, că a transmis ministrului Justiției, Alina Gorghiu, conform procedurii, cererile de urmărire penală față de fostul premier Petre Roman și fostul vicepremier Gelu-Voican Voiculescu.

Cod galben de vreme rea în aproape jumătate din țară. Zonele vizate de atenționarea meteorologilor | HARTĂ
Cod galben de vreme rea în aproape jumătate din țară. Zonele vizate de atenționarea meteorologilor | HARTĂ

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de vânt valabil marți și miercuri. În aproape jumătate din țară vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Iranul ameninţă Israelul să nu răspundă cu un nou atac: „Suntem pregătiţi să folosim arme neutilizate până acum”
Iranul ameninţă Israelul să nu răspundă cu un nou atac: „Suntem pregătiţi să folosim arme neutilizate până acum”

Autorităţile iraniene au avertizat în ultimele ore că vor răspunde "în câteva secunde" cu "arme neutilizate până acum" unor posibile represalii ale Israelului după atacul iranian cu drone şi rachete de sâmbătă asupra statului israelian, informează marţi E