Băsescu: Socialişti şi liberali au acum toată puterea. Statul de drept este în pericol major!


Ultimul update: Vineri 22 Februarie 2019 09:04
Data publicarii: Vineri 22 Februarie 2019 08:58
Categorie: Stiri Politice
traian basescu

Fostul președinte Traian Băsescu consideră că Tudorel Toader, Dragnea şi Tăriceanu pun sub control justiția în folosul lor personal şi al partidelor lor, prin ordonanţe de urgenţă, iar statul de drept este în pericol major. 

Fostul preşedinte Traian Băsescu îi acuză pe Tudorel Toader, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu că, în loc să corecteze neconstituţionalităţile din cele două coduri penale, se ocupă de punerea sub control a justiţiei în folosul lor personal prin OUG, concluzia sa fiind că sloganul din 2012 al USL, format din PSD şi PNL, „Nu avem toată puterea până nu avem justiţia” a devenit realitate. "Socialişti şi liberali uniţi în gânduri şi simţiri au acum toată puterea. Statul de drept este în pericol major!", afirmă el.

"Orice om normal cu respect pentru statul de drept ar spune că prioritatea pentru ministrul Justiţiei şi majoritatea PSD-ALDE în justiţie este corectarea celor peste 100 articole constatate de către CCR a fi neconstituţionale din Codul Penal şi Codul de Procedură Penală. În realitate, Tudorel Toader, Dragnea şi Tăriceanu, în loc să facă o prioritate din corectatea neconstituţionalităţilor din cele două coduri în folosul consolidării statului de drept şi al justiţiabililor, se ocupă de punerea sub control a justiţiei în folosul lor personal şi a partidelor lor, prin ordonanţe de urgenţă", a scris Traian Băsescu pe Facebook.

El aminteşte sloganul din 2012 al USL, format din PSD şi PNL, conduse la acea vreme de Victor Ponta şi Crin Antonescu, „Nu avem toată puterea până nu avem justiţia”.

"După ultimele ordonanţe de urgenţă ale lui Tudorel Toader se pare că PSD şi ALDE şi-au atins obiectivul, dar avându-i în frunte pe Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu. Socialişti şi liberali uniţi în gânduri şi simţiri au acum toată puterea.Statul de drept este în pericol major!",  a scris fostul preşedinte.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: StirilePROTV

VIDEO PROTVPLUS.RO