Basescu: Sa dai Portul Constanta lui Mazarica, clovnul national, sa faca ce vrea, este un element de dispret

Ultima actualizare: 20-05-2014 00:37
Traian Basescu

Traian Basescu a declarat, sambata, la Alba Iulia, la o dezbare a Fundatiei Miscarea Populara, ca a da "un port care face investitii de 500 de milioane in ultimul an lui Mazarica, clovnul national" este "un element de dispret pentru interesul national".

"Daca vom utiliza trusturile media sa slabim coeziunea natiunii, daca vom utiliza ciocoii sa fortam decizii politice favorabile in justitie, daca nu vom tine cont sa acceleram procesele de integrare in Uniunea Europeana, adica intrarea in Schengen, care eu sper sa nu-mi termin mandatul si e un obiectiv fundamental, pe care il mai am, sa fim in Schengen pana imi termin mandatul.... deci sa intram in zona Euro. Cu cat mai integrati, cu atat riscurile sunt mai mici.

Dar, trebuie sa avem grija de mentinerea coeziunii natiunii si de neacceptarea influentei grupurilor de ciocoi asupra deciziei politice ca, spre exemplu, sa-i dai Portul Constanta lui Mazare. Asta-i un element de dispret pentru interesul national. Nu am niciun dubiu. Un port care face investitii de 500 de milioane in ultimul an sa-l ia Mazarica (Radu Mazare - n.r.), clovnul national, sa faca ce vrea acolo. Nu se poate, e ca si cand ai da Otopeniul la orasul Otopeni pentru exploatare", a declarat Traian Basescu, la dezbaterea FMP de la Alba Iulia, relateaza Mediafax.

Traian Basescu a participat, sambata, la Alba-Iulia, la dezbaterea cu tema "Statul de drept si lupta impotriva coruptiei", organizata de Fundatia Miscarea Populara Alba, seful statului mergand apoi la Universitatea "1 Decembrie 1918" din municipiu.

Primarul Constantei, Radu Mazare, declara, marti, ca foarte multi operatori din Portul Constanta doresc transferul de actiuni de la Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime catre Primarie, iar cei care se opun vor ca monopolul sa fie pastrat si "sa plateasca aproape nimic la stat".

"Sunt anumite sindicate ai oamenilor care lucreaza la firmele milionarilor din port si sigur care se impotrivesc. Ati vazut ca se impotrivesc pe absolut toate caile. Insa portul este mare, in port lucreaza 30.000 de oameni, sunt foarte multi operatori care nu au nicio problema si care chiar doresc acest transfer si o transparentizare a portului. (...) Pe mine ma intereseaza sa creasca locurile de munca si sa creasca traficul, pe dumnealor, cei care sunt apropiati de Basescu, ii intereseaza sa-si pastreze monopolul si sa plateasca aproape nimic la stat. Si stiti ca a invatat deja toata Romania, stiu cat platesc acesti operatori la stat, stiu ca a fost data o Ordonanta de Guvern speciala pentru ei ca sa mentina preturile de acum 20 de ani si se bat pe toate caile", explica Radu Mazare.

Presedintele Traian Basescu declara, saptamana trecuta, ca "ultima aventura pe care se pregateste sa o livreze premierul Ponta" este o hotarare de Guvern de transfer al unui pachet de actiuni ale Portului Constanta catre Primaria condusa de Radu Mazare, calificand demersul drept "o ilegalitate majora".
Ulterior, luni, premierul Victor Ponta declara ca presedintele Traian Basescu este cel care are interese personale legate de Portul Constanta si nu doreste eliminarea actelor de coruptie din acea zona, pentru a proteja firmele care l-au ajutat in prezent si a nu raspunde pentru neregulile savarsite ca ministru.

In 1 mai, in cadrul unei vizite facute in judetul Constanta, premierul Victor Ponta spunea ca procedura de transfer a actiunilor Portului Constanta catre Consiliul Local va continua, chiar daca exista riscul "sa se supere" anumite persoane, el sustinand ca portul se va dezvolta mai bine dupa ce o parte din actiuni vor fi listate la bursa.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO