Basescu: Pentru mine nu e relevant pragul de prezenta, vreau cu un vot mai mult impotriva demiterii

12-07-2012 22:03


Traian Basescu

Traian Basescu a declarat ca obiectivul sau este ca la referendum sa obtina cu un vot mai mult pentru ramanerea in functie decat pentru demitere, spunand ca nu vrea sa ramana sef al statului "la masa verde"

Basescu a spus ca pentru el nu este relevant pragul de prezenta la referendumul pentru demitere, precizand ca obiectivul sau este sa obtina "cu un vot în plus" impotriva demiterii decat cele pentru demitere.

Traian Basescu a sustinut intr-un interviu acordat postului public de televiziune ca pentru el nu are "relevanta" pragul de prezenta la referendum, conditie pentru validarea scutinului.

"Eu am obligatia sa stau in fata romanilor (...) Pentru mine nu este, eu am alt obiectiv, obiectivul meu este sa fiu vertical in fata romanilor (...) Obiectivul meu este sa obtin mai multe voturi cu «Nu», pentru nedistituirea presedintelui, decat voturi cu «Da». Eu nu sunt un om care sa ma ascunda sub un prag", a spus Basescu.

El a mai afirmat ca nu vrea sa ram,ana in functie "la masa verde": "Nu vreau sa raman in functie la masa verde, la Liga lui Mitica merge. (...) Acolo merge sa castigi la masa verde".

Basescu a mai spus ca daca va fi invalidat la referendum, dupa opt ani de mandat, isi va lua mapa si se va retrage la viata sa.

Presedintele suspendat a spus ca dupa referendum urmeaza trei luni de instabilitate si batalii politice, iar Romania va intra "in mare dificultate".

"Romanii sa se gandeasca daca au nevoie de un presedinte cu opt ani de experienta, care si-a asumat masuri in perioada de criza economica, sau au nevoie oameni noi, care cu greu au acces la partenerii externi pentru modul in care au dobandit puterea", a spus Basescu.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO