Basescu: Pentru mine nu e relevant pragul de prezenta, vreau cu un vot mai mult impotriva demiterii

Traian Basescu

Traian Basescu a declarat ca obiectivul sau este ca la referendum sa obtina cu un vot mai mult pentru ramanerea in functie decat pentru demitere, spunand ca nu vrea sa ramana sef al statului "la masa verde"

Basescu a spus ca pentru el nu este relevant pragul de prezenta la referendumul pentru demitere, precizand ca obiectivul sau este sa obtina "cu un vot în plus" impotriva demiterii decat cele pentru demitere.

Traian Basescu a sustinut intr-un interviu acordat postului public de televiziune ca pentru el nu are "relevanta" pragul de prezenta la referendum, conditie pentru validarea scutinului.

"Eu am obligatia sa stau in fata romanilor (...) Pentru mine nu este, eu am alt obiectiv, obiectivul meu este sa fiu vertical in fata romanilor (...) Obiectivul meu este sa obtin mai multe voturi cu «Nu», pentru nedistituirea presedintelui, decat voturi cu «Da». Eu nu sunt un om care sa ma ascunda sub un prag", a spus Basescu.

El a mai afirmat ca nu vrea sa ram,ana in functie "la masa verde": "Nu vreau sa raman in functie la masa verde, la Liga lui Mitica merge. (...) Acolo merge sa castigi la masa verde".

Citește și
Jose Manuel Barroso (S) si Herman Van Rompuy (D
Referendumul va fi monitorizat de Comisia Europeana. Basescu: "Cred ca NU aveam nevoie"
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Basescu a mai spus ca daca va fi invalidat la referendum, dupa opt ani de mandat, isi va lua mapa si se va retrage la viata sa.

Presedintele suspendat a spus ca dupa referendum urmeaza trei luni de instabilitate si batalii politice, iar Romania va intra "in mare dificultate".

"Romanii sa se gandeasca daca au nevoie de un presedinte cu opt ani de experienta, care si-a asumat masuri in perioada de criza economica, sau au nevoie oameni noi, care cu greu au acces la partenerii externi pentru modul in care au dobandit puterea", a spus Basescu.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Basescu:
Basescu: "Faptul ca Van Rompuy si Barroso nu au iesit in conferinta cu Ponta e un semnal infiorator"

Traian Basescu sustine ca este un "semnal infiorator" pentru Romania faptul ca nici presedintele Consiliului European si nici presedintele Comisiei Europene "nu au iesit" intr-o conferinta de presa comuna alaturi de premierul Victor Ponta.

Referendumul va fi monitorizat de Comisia Europeana. Basescu:
Referendumul va fi monitorizat de Comisia Europeana. Basescu: "Cred ca NU aveam nevoie"

Referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu va fi monitorizat de catre Comisia Europeana, pentru a elimina suspiciunile printr-o evaluare obiectiva.

Discursul de campanie al lui Traian Basescu: Ce e
Discursul de campanie al lui Traian Basescu: Ce e "cinstit" si "necinstit" in Romania

Presedintele suspendat, Traian Basescu, a sustinut o conferinta de presa in care a vorbit despre asteptarile sale de la referendumul din data de 29 iulie si despre actiunile "necinstite" ale USL.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.