Basescu: Nu tot ce ne da prin cap face parte din definitia statului social

19-01-2011 00:00

Traian Basescu

Traian Basescu a declarat ca "nu tot ce ne da prin cap face parte din definitia statului social", apreciind ca acordarea nejustificata de ajutoare sociale stimuleaza reducerea apetitului pentru munca.

"Romania trebuie sa defineasca intai sintagma constututionala ca este stat social. Nu tot ce ne da prin cap face parte din definitia statului social, asa cum ea se poate aplica in Romania. Oricate ajutoare vrei sa dai si celor care au nevoie de ele, si cele care nu justifica primirea acestor ajutoare, se imbraca sub sintagma «stat social» si avem constiinta impacata ca am mai facut o risipa si am mai stimulat reducerea apetitului pentru munca", a declarat Traian Basescu.

El a adaugat ca politica sociala trebuie indreptata spre cetatenii care, intr-adevar, au nevoie. "Politica sociala trebuie sa fie focusata pe cei care, intr-adevar, au nevoie de asistenta sociala, pe cei care nu pot, pe cei care trebuie ajutati de societate, nu pe cei care pot, sau au pamant in spatele casei, dar asteapta ajutorul social, si pamantul ramane nelucrat, nu pe cei care nu accepta orice fel de munca, in anumite momente. Deci, trebuie sa ne indreptam catre statul performant, daca vrem sa fim o tara care da perspectiva cetatenilor ei", a mai spus seful statului.

El a mai sustinut ca, recent, criza a aratat ca statul social nu poate functiona in Romania, in intelesul dat acestei expresii.

Vezi ce a mai declarat seful statului in cursul zilei de marti:

Basescu: "Candidatii la Parlament ar trebui sa primeasca bani de la stat"

Traian Basescu: Foarte putine dintre pensiile militarilor vor scadea

Basescu, despre romi: Nu mai platim alocatiile daca nu duc copiii la scoala

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO