Băsescu nu este de acord ”ca România să aibă un guvern condus de o marionetă”

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
Traian Basescu

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a declarat, luni, PMP va vota orice moţiune de cenzură pentru că nu este de acord ca România să aibă „un guvern condus de o marionetă”.

„Oricine depune moţiune de cenzură are sprijinul nostru. (...) Nu suntem de acord ca România să aibă un guvern condus de o marionetă”, a declarat preşedintele PMP, Traian Băsescu, la un post de televiziune, întrebat dacă va susţine o moţiune de cenzură îndreptată înpotriva Vioricăi Dăncilă, relatează Mediafax.

Traian Băsescu a afirmat că Guvernul a încălcat atribuţiile preşedintelui Klaus Iohannis prin faptul că nu l-a informat că în şedinţa Executivului se va discuta despre mutarea ambasadei la Ierusalim, lucru care i-ar fi permis şefului statului să participe la şedinţă, aşa cum prevede Constituţia.

„Cei de la Cotroceni nu au fost informaţi (...) Preşedintele a fost informat că se discută în şedinţa de Guvern problema mutării ambasadei la Iersusalim ca să fie prezent? (...) Nu a fost informat. Este o încălcare gravă a atribuţiilor preşedintelui de către Guvern”, a susţinut Băsescu, cu privire la argumentele care ar putea sprijini o moţiune de cenzură.

Traian Băsescu s-a arătat sceptic în privinţa şanselor de reuşită pe care le-ar putea avea o moţiune de cenzură depusă de PNL. „Eu anticipez un eşec la moţiunii de cenzură (...)”, a spus Băsescu.

Liderul PMP a precizat că deşi PNL poartă discuţii cu Victor Ponta, acesta are doar opt parlamentari neafiliaţi, un număr insuficient pentru ca moţiunea de cenzură să treacă.

Klaus Iohannis a cerut, vineri, demisia premierului Viorica Dăncilă.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO