Nicolescu si Hayssam, "salvati" de acelasi doctor, crede Basescu

09-02-2011 07:52


Traian Basescu

Presedintele Traian Basescu e de parere ca medicii au avut influenta in justitie in recursul la arestarea preventiva a lui Constantin Nicolescu. Operatia acestuia a fost facuta de un medic care l-a operat si pe Omar Hayssam de cancer, sustine Basescu.

Asa cum politicienii n-au dreptul sa stabileasca in locul judecatorilor si procurorilor, la fel nici medicii n-au dreptul sa stabileasca in locul judecatorilor si procurorilor. Va trebui sa facem un serviciu specializat pentru cei carora le plesnesc rotulele cand sunt chemati la Tribunal, altora le plesneste inima, altii lesina, altii devin foarte bolnavi, desi, altfel, sunt extraordinar de vioi.
Traian Basescu
Presedintele Traian Basescu nu considera ca presiunile PSD facute in strada prin manifestatii au influentat decizia in cazul recursului lui Constantin Nicolescu.

"Influenta asupra judecatorilor au avut medicii, si eu am luat nota si de acest incident, in care dintr-o data ne operam, era o operatie care putea fi facuta atunci sau alta data, nu stiu. Dar unul din medici este medicul care l-a operat pe Omar Hayssam de cancer si Omar Hayssam e bine mersi si acum, desi pe buletinul acela scria metastaze si toate cele", a sustinut presedintele Traian Basescu intr-un interviu citat de Mediafax si acordat televiziunii publice.

Stim unde e Omar Hayssam, e subiect de discutie cu Siria

Presedintele a mai spus ca ar trebui reglementata legal situatia in care medicii care pot gestiona cazuri de arest preventiv, mentionand ca acestia ar trebui sa fie selectionati.

"Va trebui sa gandim un sistem in care asistenta medicala sa fie data de un numar cert de medici, care sunt certificati a fi morali. (...) Nu putem amesteca justitia cu medicina, cum n-o putem amesteca nici cu politica", a mai spus presedintele, propunand ca certificatele sa fie date de "institutii ale statului".

Presedintele Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu, este acuzat de fraudarea a 900.000 de euro, bani din fondurile europene. Magistratii Curtii de Apel Pitesti au decis ca el poate fi cercetat in libertate, masura instantei fiind definitiva.

Nicolescu a lesinat in sala de judecata cand a fost anuntat ca va fi arestat preventiv. El a suferit o interventie pe cord deschis la spitalul Floreasca, unde a fost tratatm printre altii, de medicul Serban Bradisteanu.

Presedintele CJ Arges, Constantin Nicolescu, a fost operat pe cord deschis

Basescu: Dupa votul in cazul Pasat nu mai astept nimic de la PDL

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO