Basescu ar putea face publice si alte inregistrari de la Cotroceni: "Daca as fi prim-ministru, as adopta reducerea CAS acum"

Ultima actualizare: 19-07-2014 07:20

Traian Basescu spune ca daca ar fi prim-ministru, el ar adopta reducerea CAS si a mentionat ca niciodata nu a declarat ca nu sustine aceasta masura.

Intrebat daca, in calitate de premier, ar adopta reducerea CAS, in acest moment, presedintele Traian Basescu a spus, la un post de televiziune, citat de Mediafax: ”Raspunsul meu e da”.

El a explicat si in ce conditii ar face acest lucru, si anume ”daca vointa politica se materializeaza si in alte actiuni, precum reducerea cheltuielilor aparatului bugetar”.

Seful statului a acuzat Guvernul ca doreste sa scada CAS marind taxele.

Despre faptul ca premierul a afirmat ca nu a inteles pronuntia termenului ”MTO” in limba engleza, seful statului a spus ca i-a vorbit in limba romana premierului, pentru ca discuta cu primul-ministru al Romaniei.

Am folosit abrevierea in limba romana, asa cum o foloseste Ministerul de Finante”, a aratat Basescu.

Primul-ministru a luat-o (pe Ioana Petrescu - n.r.), desi stia ca i-a luat orice arma sa sustina reducerea CAS. A fost un barbat number one domnul Ponta, pentru ca, initial, a spus ca vine singur. Pe urma a hotarat sa o ia, cand a constatat ca, nemaiavand argumentul Codului Fiscal, cineva trebuie sa dea raspunsurile, si a lăsat-o pe doamna ministru sa dea raspunsurile”, a comentat Traian Basescu.

In opinia sefului statului, ”ticalosia acestei abordari este ca lasi mai multi bani la companii si lasi sarcina in spatele populatiei”.
”El a vrut, a jucat totul pe CAS, pe electoratul de centru-dreapta”
.

Traian Basescu: Ponta nu mi-a dat niciun motiv sa promulg legea

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, ca premierul Victor Ponta nu a fost niciodata pregatit la consultarile de la Palatul Cotroceni si a precizat ca s-ar putea sa ia decizia de a face publice toate intalnirile cu acesta.

Seful statului a precizat la un post de televiziune ca premierul Victor Ponta si ministrul de Finante "nu aveau niciun fel de cifra pregatita" la consultarile de la Cotroceni, pe tema reducerii CAS, potrivit Mediafax.

"Aveau doar povesti, enunturi de genul sa imbunatatim colectarea, sa facem sa functioneze ANAF, enunturi pe care orice parlamentar le poate face", a precizat seful statului.

Traian Basescu a mai afirmat ca o astfel de masura poate fi aplicata cand exista un trend de crestere consolidata a numarului de salariati, acesta fiind momentul cel mai sanatos de aplicare, "iar, din pacate, la noi este de scadere".

Basescu a spus ca a facut publica inregistrarea discutiei cu premierul si ministrul de Finante, in urma declaratiilor lui Victor Ponta, conform carora ar fi avut "un ton badaran cu doamna ministru".

"Dupa parerea mea, a fost o discutie absolut corecta. Nu am jignit-o nicio clipa", a afimat Basescu, adaugand ca a incercat sa gaseasca motivatia pentru a promulga legea, iar faptul ca premierul Ponta a facut dedclaratii foarte urate, ca "presedintele a fost nepregatit, ca a jignit-o pe domna ministru, sunt "lucruri pe care nu le mai poti tolera".

Traian Basescu a tinut sa precizeze ca ar putea decide sa faca publice toate intalnirile cu premierul.

"Va asigur ca, daca la un moment dat voi lua decizia de a face publice intalnirile pe care le-am avut cu Victor Ponta.. Nu exista niciun protocol. Acolo stie ca, atunci cand vine la presedinte, apasa pe buton si se inregistreaza totul. (...) S-ar putea sa ii arat cum arata, de cand este premier. Cand am spus ca se poarta ca un pisic cu mine, nu am exagerat deloc", a comentat Traian Basescu.
.
"Niciodata nu a fost pregatit (premierul - n.r.), inotdeauna a venit cu un ministru mai bine sau mai putin bine pregatit", a adaugat Basescu.

"Nu mi-a dat niciun motiv sa promulg legea", a mai spus Basescu.

Basescu, despre Ioana Petrescu: Aceasta doamna e bine echipata teoretic; problema, lipsa de practica

Basescu a mai declarat ca ministrul de Finante, Ioana Petrescu, este ”bine echipata din punct de vedere teoretic, dar marea problema este lipsa de practica”, sustinand ca aceasta a fost folosita de premierul Ponta.

Eu sunt convins ca aceasta doamna este bine echipata din punct de vedere teoretic. Marea problema a dansei este lipsa de practica, a venit direct in functia de ministru, fara a fi administrat inainte o companie”, a spus Basescu.

El a precizat ca ar fi mai ingaduitor cu ministrul de Finante decat cu premierul Victor Ponta.

”Eu as fi mai ingaduitor cu dansa decat cu premierul, pentru ca ea a fost un om folosit de premier, la intalnire. A intrat in gura lupului si apoi a vrut sa o compenseze”, a aratat Basescu.
Basescu a continuat: ”Lipsa de caracter a lui Victor Ponta s-a vazut si din modul in care a sacrificat-o”
si a adaugat ca ar fi preferat sa discute cu secretarul de stat Gheorghe Gherghina.

”Doamna ministru a venit dezarmata la discutie”, a mai aratat Basescu.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO