Basescu, despre Ceausescu: Daca statea doar 10 ani, era un mare presedinte

Traian Basescu

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, la un post de televiziune, ca daca Nicolae Ceausescu ar fi stat doar zece ani in fruntea statului era "un mare presedinte in istoria romanilor",

Seful statului a adaugat ulterior, intrebat despre cei 6 ani la Cotroceni ca sunt "cam multi".

In alta ordine de idei, Basescu a precizat ca institutiile statului au inceput sa functioneze independent si ca daca cineva isi mai imagineaza ca Parchetul, SRI sau chiar instantele de judecata mai lucreaza in functie de cine este la Palatul Cotroceni, se insala.

Cazul ARLO

Intrebat despre modul in care l-au afectat discutiile din presa despre ALRO, seful statului a explicat ca nu doreste sa intre "intr-o mizerie a celor doua televiziuni". "Daca e ceva de interes, este cine a vandut ALRO. Va aduceti aminte ca s-a vandut asa, fara sa-si dea nimeni seama, unor rusi. Si, de unde au fost buni pentru Voiculescu si aliatii lui de la PSD cand le-a vandut ALRO, cand vin si cer energie electrica, dintr-odata nu mai sunt buni", a comentat presedintele.

Citește și
UDMR
Coalitia de la guvernare, la un pas sa se destrame din cauza deciziei CC
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Seful statului a explicat ca managerii de la ALRO Slatina veneau la el cu mesajul "domnule presedinte, de trei ani, in fiecare an, trebuie sa ne ducem sa dam spaga cu valiza la Ministerul Industriilor ca sa primim un contract de energie electrica, ba, mai mult, suntem trimisi la d-astia care sunt firme de un birou si un telefon, care au contractele de energie si ne dau la pret de specula energia electrica".

Basescu: Marga a distrus sistemul de educatie

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Astazi e ziua presedintelui! PDL ii ureaza
Astazi e ziua presedintelui! PDL ii ureaza "Vant in pupa!" Tu?

Presedintele Traian Basescu implineste astazi varsta de 59 de ani. Daca membrii PDL s-au inghesuit sa-l felicite pe seful statului, opozitia a fost mai rezervata. Victor Ponta nu a vrut sa-i ureze nimic, doar Ion Iliescu i-a trimis o scrisoare personala.

Coalitia de la guvernare, la un pas sa se destrame din cauza deciziei CC
Coalitia de la guvernare, la un pas sa se destrame din cauza deciziei CC

UPDATE: UDMR ii ameninta pe democrat-liberali ca pleaca din echipa. Pentru a evita un astfel de deznodamant insusi presedintele Traian Basescu s-a implicat in aplanarea conflictului. A mers la Guvern pentru discutii de aproape doua ore.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.