Basescu: Antonescu a avut un comportament necuviincios, nu mai e pe lista de protocol la Cotroceni

Ultima actualizare: 21-10-2013 07:00

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, la un post de televiziune, ca acesta a avut "un comportament necuviincios" la o ceremonie anterioara si "nu mai este pe lista de protocol la Cotroceni".

"Nu are nicio legatura cu impolitetea. Protocolul prezidential implica un anumit comportament cand vii acolo. Sa stiti ca sunt oameni care la Ziua Nationala nu respecta o anumita conduita si sunt taiati de pe lista pentru anul urmator si niciodata nu mai revin. Crin Antonescu, la o ceremonie destul de standardizata, la Cotroceni, a avut un comportament necuviincios, nu mai este pe lista de protocol la Cotroceni. Dupa unii ar fi trebuit sa-l mai invit o data sa vad daca face la fel sau nu. Niciun prtocol din lumea asta nu lucreaza asa: «Te-am chemat la un protocol, te-ai imbatat, te-ai urcat pe masa, ai stricat atmosfera, dar eu te mai invit o data pentru ca poate nu te mai imbeti data viitoare»", a precizat Traian Basescu.

El a adaugat ca, de acum inainte, Crin Antonescu ori merge la Cotroceni "ca turist, in grupuri organizate" ori va avea loc o discutie in care se va conveni ca protocolul la Cotroceni nu poate fi incalcat.

"Merge ori ca turist, in grupuri organizate sau, daca va fi o discutie in care sa convenim ca nu se poate incalca protocolul la Cotroceni ... dar, altfel, aici sunt niste automatisme: cine incalca protocolul nu mai ramane pe lista de invitati la evenimente de protocol", a adaugat Basescu, la postul B1 TV.

Liberalul Andrei Gerea a depus, miercuri, la Palatul Cotroceni, juramantul de investitura in functia de ministru al Economiei, in prezenta sefului statului, a premierului si a presedintelui Camerei Deputatilor, presedintele Senatului fiind absent.

Presedintele Senatului, liderul liberal Crin Antonescu, nu a fost invitat la Cotroceni la ceremonia de depunere a juramantului de investitura de catre Andei Gerea ca ministru al Economiei, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse parlamentare.

Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat pentru "Gandul" ca nu a fost invitat de Administratia Prezidentiala sa participe la ceremonia oficiala de la Palatul Cotroceni, unde liberalul Andrei Gerea a depus juramantul in calitate de ministru al Economiei.

"Am asteptat anuntul, cum se procedeaza uzual, intre Cancelaria prezidentiala si cabinetul de Senat. Nu a venit niciun anunt, nicio invitatie, cum se face de obicei. Dupa aceea sefa mea de cabinet a verificat, a constatat ca pe lista invitatilor la ceremonie nu ma aflam si nu stiu daca se afla cineva din partea Senatului si, ca atare, nefiind invitat nu m-am prezentat", a explicat pentru "Gandul" liberalul.

Liderul PNL a adaugat ca isi explica aceasta decizie a lui Traian Basescu, de a nu-l invita la ceremonie, prin faptul ca la ultima depunere de juramant de la Palatul Cotroceni a parasit sala in momentul in care presedintele a inceput sa vorbeasca.

"Mi-e usor sa imi imaginez ca este o reactie la plecarea mea din cursul precedentei ceremonii de depunere a juramantului la doamna Ramona Manescu, cand am parasit sala la discursul domnului Basescu, dar alte comentarii nu am. Chiar daca imi explic in felul acesta decizia presedintelui, nu inseamna ca o si aprob. Credeti ca totusi ar fi trebuit sa invite un vicepresedinte al Senatului", a precizat pentru "Gandul" Crin Antonescu.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO