Basescu a urecheat ICCJ si CSM, la ceremonia absolventilor INM

Ultima actualizare: 08-10-2012 01:54
Traian Basescu

Presedintele a declarat ca cel mai important aspect legat de criza din justitie este reprezentat de "ce a facut" ICCJ "incalcand Constitutia" si se adanceste prin faptul ca CSM "a pierdut un proces" la Curtea Constitutionala.

El a facut aceasta declaratie cu ocazia intalnirii pe care a avut-o, la Cotroceni, cu cea mai recenta promotie a Institutului National al Magistraturii (INM).

"Ce vrea judecatorul s-a intamplat la Inalta Curte de Casatie si Justite (IICCJ)", a spus Basescu. El nu a precizat exact la ce se refera, insa a spus ca, ceea ce s-a intamplat la ICCJ reprezinta varful crizei din justitie.

El a spus ca cea mai mare problema a justitie nu este lipsa de personal sau de resurse, ci ce a facut ICCJ incalcand Constitutia.

In acelasi timp el a spus ca o alta dovada a crizei din justitie este faptul ca Consiliul Superior al Magisstraturii (CSM) "a pierdut un proces" la Curtea Constitutionala. In acest context, el a facut un apel la tinerii magistrati sa aiba un singur stapan, si anume legea.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO