"Avem deplina incredere in relatiile dintre Romania si Sfantul Scaun". Mesajul presedintelui Basescu

Ultima actualizare: 17-03-2013 07:07
Traian Basescu

Presedintele Traian Basescu a transmis, joi, un mesaj de felicitare Papei Francisc, cu prilejul alegerii acestuia, miercuri seara, ca Suveran Pontif, seful statului exprimand si increderea in dezvoltarea relatiilor dintre Romania si Sfantul Scaun.

"Imi revine onoarea de a va adresa in numele poporului roman cele mai calde felicitari cu prilejul alegerii istorice a Sanctitatii Voastre ca Episcop al Romei, Succesor al Apostolului Petru si Suveran Pontif al Bisericii Catolice", se arata in mesajul transmis de presedintele Basescu, dat publicitatii de Administratia Prezidentiala.

Presedintele Basescu arata ca alegerea Papei Francisc "este un moment de mare insemnatate din viata Bisericii Catolice".
Seful statului a exprimat si "deplina incredere in dezvoltarea relatiilor existente intre Romania si Sfantul Scaun pe temeiul valorilor comune si in spiritul dialogului fratern dintre crestinii catolici si ortodocsi, inspirat si sustinut de predecesorii" Ioan Paul al II-lea si Benedict al XVI-lea.

"Imi exprim, totodata, convingerea in continuarea cooperarii noastre pentru promovarea demnitatii persoanei umane, precum si pentru construirea unei civilizatii a binelui si a pacii, care sa asculte vocea celor care au nevoie de solidaritate, de incredere si speranta. Asigurandu-Va de profunda pretuire a Romaniei, Va rog sa primiti, Sanctitatea Voastra, urarile de implinire a inaltei si nobilei misiuni pe care o indepliniti, sub semnul spiritual al Sfantului Francisc, in Biserica Catolica si pentru intreaga lume", mai arata presedintele Basescu in mesajul transmis Suveranului Pontif.

Argentinianul Jorge Mario Bergoglio, primul Papa originar de pe continentul american si primul iezuit care urca pe tronul Sfantului Petru, a fost ales miercuri seara ca succesor al lui Benedict al XVI-lea. Arhiepiscopul din Buenos Aires a ales numele de Francisc, purtat pentru prima data de un Suvern Pontif.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO