Astazi e ziua presedintelui! PDL ii ureaza "Vant in pupa!" Tu?

Traian Basescu

Presedintele Traian Basescu implineste astazi varsta de 59 de ani. Daca membrii PDL s-au inghesuit sa-l felicite pe seful statului, opozitia a fost mai rezervata. Victor Ponta nu a vrut sa-i ureze nimic, doar Ion Iliescu i-a trimis o scrisoare personala.


Primii care l-au felicitat pe Traian Basescu au fost, bineinteles, membrii PDL.

"Urarea marinareasca: Vant din pupa! Traditionalul «La multi ani!» Multa sanatate! Avem nevoie de el in continuare", a spus liderul grupului PDL din Camera Deputatilor, Mircea Toader.

La randul lui, prim-vicepresedintele PDL Adriean Videanu i-a urat sefului statului: "Sa fie sanatos, ca in rest stie ce are de facut!".

Citește și
muncitori romani
10.000.000 de romani sunt nefericiti. Cum comentati?
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

In schimb, presedintele PSD, Victor Ponta, nu a vrut sa lase deoparte rivalitatile politice: "Nu ii urez nimic. Nu am niciun mesaj pentru Traian Basescu de ziua lui", a spus Ponta.

Mult mai ingaduitor si intelegator a fost Ion Iliescu. El i-a trimis lui Traian Basescu o scrisoare personala, cu urari de "La multi ani!" si sanatate.

De altfel, de cand este sef al statului, si Traian Basescu l-a felicitat la aniversari pe predecesorul sau. In 2009, presedintele Basescu i-a trimis lui Ion Iliescu, prin intermediul unui emisar, un cos cu trandafiri galbeni si o felicitare pe care scria, cu litere aurite, "La Multi Ani!".

Un alt reprezentant al opozitiei, liberalul Eugen Nicoalescu, a facut aluzie la starea de sanatate a presedintelui.

"Domnul Traian Basescu este un cetatean roman ca oricare altul si eu pentru cetatenii romani am o urare simpla, chiar daca ea se lipeste de vechea mea activitate: in primul rand sanatate. in timpul celor doua mandate, domnul Basescu a avut multe probleme de sanatate. Cred ca de asta are nevoie in primul rand si i-o dorim cu totii", a spus Nicolaescu.

Primul cadou, cu ocazia implinirii varstei de 59 de ani, a fost facut de primarul Capitalei Sloveniei. Zoran Jankovic i-a daruit, miercuri, lui Traian Basescu o sticla cu vin si un platou de cristal cu simbolul orasului.

"Ljubljana este cel frumos oras din lume si mi-as fi dorit sa stati mai multe zile aici, sa va serbati ziua de nastere la noi", i-a spus Jankovici lui Basescu.

El a precizat ca sticla de vin provine dintr-un soi rar de vin, fiind produse anual doar sapte sticle, dintre care prima i-a fost oferita reginei Angliei, iar cea de-a doua lui Traina Basescu.

In 4 noiembrie 2009, in plina campanie electorala pentru alegerile prezidentiale, seful statului si-a serbat ziua de nastere, la un restaurant din zona centrala a Capitalei, alaturi de sotia si fiicele sale, desi, la sediul de campanie, membrii staff-ului sau ii pregatisera o petrecere.

Acolo, la sediul de campanie din zona Lipscani, Traian Basescu era asteptat cu un tort pe care scria "La multi ani! " si "58%", aluzie atat la varsta pe care seful statului a implinit-o in 2009, cat si la apropiatele alegeri.

Presedintele Romaniei s-a nascut in 4 noiembrie 1951, la Basarabi, actualul oras Murfatlar, din judetul Constanta.

Iata cateva dintre cele mai importante momente din cariera sa:

Primaria capitalei

Multa lume a spus ca functia de primar general al Bucurestiului a fost rampa de lansare a lui Traian Basescu in cursa prezidentiala. Desi a adoptat masuri controversate, precum eutanasierea cainilor vagabonzi sau eliminarea chisocurilor, Traian Basescu a reusit sa aduca de partea sa o mare parte din electoratul Capitalei.


Candidatura la functia de presedinte al Romaniei

In 2004, Teodor Stolojan a fost anuntat drept candidat la presedintie din partea Aliantei D.A., in timp ce Traian Basescu era candidat pentru fotoliul de sef al Guvernului. Surprinzator, Stolojan s-a retras din aceasta cursa in toamna aceluiasi an, invocand motive de sanatate.

Cu toate acestea, unul dintre momentele memorabile de atunci a fost creat de Traian Basescu: a plans in timpul discursului de "adio" al lui Stolojan.

"Sa traiti bine!"

In 2004, dupa retragerea incredibila a lui Theodor Stolojan, cel care a preluat "drapelul" Aliantei a fost Traian Basescu. Campania sa electorala a fost marcata de cateva cuvinte, care au ramas o emblema pentru actualul sef al statului.



Palatul Cotroceni

Traian Basescu reuseste sa castige alegerile prezidentiale si il inlocuieste astfel, in 2004, pe Ion Iliescu. La Palatul Cotroceni incepea o noua era ..

 

Marea confruntare

In decembrie 2009, principalii candidati la functia de presedinte al Romaniei s-au confruntat in direct, la o ora de maxima audienta. Traian Basescu si Mircea Geoana si-au adresat intrebari incomode, s-au atacat si s-au certat, iar la final .. si-au urat succes.


 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Basescu: Romania a iesit din perioada de criza!
Basescu: Romania a iesit din perioada de criza!

Presedintele Traian Basescu a declarat ca Romania a iesit din perioada de instabilitate, mentionand insa ca o crestere economica de 1,5% nu va genera cresterea cererii de forta de munca.

10.000.000 de romani sunt nefericiti. Cum comentati?
10.000.000 de romani sunt nefericiti. Cum comentati?

Traian Basescu i-a spus la Bruxelles, secretarului general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, ca faptul ca 30.000 de romani au protestat, miercuri, la Bucuresti, nu inseamna ca alti 10 milioane sunt fericiti.

Basescu refuza in continuare ajutorul politiei. Vrea sa fie un om liber!
Basescu refuza in continuare ajutorul politiei. Vrea sa fie un om liber!

Intrebat de jurnalisti daca s-a razgandit in privinta deciziei de nu a mai apela la serviciile MAI, presedintele Traian Basescu a spus zambind ca nu are niciun motiv sa o faca, deoarece ... vrea sa fie un om liber.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.