Armand anunță că a câștigat în instanță demolarea a 100 de construcţii ridicate ilegal în Sectorul 1

Ultima actualizare: 13-10-2021 21:54
Clotilde Armand
Agerpres

Primarul sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat, miercuri, că a câștigat în instanță dreptul de a dărâma 100 de construcții ilegale, printre care se numără case, hale, garaje și chiar blocuri.

"Vă anunț că Primăria Sectorului 1 a câştigat în instanţă demolarea a 100 de construcţii ridicate ilegal în Sectorul 1. Decizia este definitivă. Și această listă evoluează. Noi vom pune legea în aplicare. Fără alte comentarii", a scris primarul Armand pe Facebook.

Tot miercuri, edilul a transmis, tot pe Facebook, că a fost dată o amendă de 600.000 de lei unei persoane juridice care, conform primarului a ocolit legea și a construit ilegal în Sectorul 1.

Luni, Armand anunța “o premieră pentru administrația din București”

Am început demolările construcțiilor ridicate ilegal. Ce vedeți în fotografii este un imobil ridicat nelegal, în 2017, în cartierul Străulești. Fosta administrație locală s-a încurcat în acte birocratice, când a fost vorba de desființarea construcției, deși exista o decizie emisă, în 2018, de Judecătoria Sectorului 1. Sentința a fost ignorată de trei ani. Am solicitat Poliției Locale să aplice de urgență legea în acest caz, să treacă la demolarea imobilului și să aducă terenul în starea inițială. Pus în fața somațiilor, proprietarul a ales să-și demoleze singur construcția ilegală. I-am dat termen până joi, să desființeze și platforma de beton, în caz contrar vom face noi acest lucru, iar el va deconta toate lucrările. Am spus și o voi repeta să înțeleagă toată lumea, nu tolerez construcții ilegale pe raza Sectorului 1 și vom merge până la capăt să oprim acest fenomen”, a scris Armand pe Facebook, publicând și o imagine.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO