Alexandru Rafila susține că numeroși medici rezidenți nu apar în programul de vaccinare. Apelul deputatului PSD

Ultima actualizare: 30-12-2020 17:35
alexandru rafila
Agerpres

Alexandru Rafila susține că numeroși medici rezidenți nu au fost incluși în campania de vaccinare. El cere ca vaccinarea să se facă fără discriminare.

 

Deputat PSD și reprezentant al României la OMS, medicul Alexandru Rafila afirmă miercuri că nu toți medicii au fost luați în calcul, la prima etapă de vaccinare.

„Sunt colegii noştri şi au fost implicaţi din primul moment în acordarea asistenţei medicale, atât pentru pacienţii Covid, cât şi pentru cei non-Covid”, afirmă medicul, citat de news.ro.

„Mă bucur că a început campania de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2, iar personalul medical se află în prima categorie aleasă pentru a beneficia de imunizare, conform recomandărilor OMS. Însă, numeroşi medici rezidenţi care îşi desfăşoară activitatea în spitale şi unităţi sanitare nu au fost incluşi pe lista persoanelor care urmează să fie vaccinate în această perioadă. Medicii rezidenţi sunt colegii noştri şi au fost implicaţi din primul moment în acordarea asistenţei medicale, atât pentru pacienţii Covid, cât şi pentru cei non-Covid”, a scris, miercuri, pe Facebook, Alexandru Rafila.

Acesta a făcut un apel public la ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi la coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, ca şi rezidenţii să fie incluşi în campania de vaccinare.
Campania de vaccinare a început pe 27 decembrie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO