Cristian Busoi nu mai este candidatul liberalilor pentru Primaria Municipiului Bucuresti.

Deputatul PNL Ludovic Orban a fost propus, luni, candidat al PNL la Primaria Capitalei de catre Comisia de unificare a liberalilor, au precizat pentru AGERPRES surse liberale.

Potrivit surselor citate, Orban este cel mai bine cotat in sondajul efectuat de PNL privind candidatura la Primaria Capitalei. Nominalizarea trebuie validata de Biroul Politic National al PNL.

Presedintele interimar al PNL Bucuresti, Catalin Predoiu, a confirmat, luni ca Ludovic Orban este candidatul partidului la Primaria Capitalei. ''Am luat decizia de a continua batalia pentru Primaria Capitalei in formula unei echipe. (...) Aceasta batalie va fi continuata de PNL avand candidat pe Ludovic Orban", a declarat Predoiu.

Orban corespunde criteriilor din Decalogul de Integritate al PNL, deoarece, desi a fost mentionat de Corpul de Control al premierului in dosarul modernizarii ilegale a Transalpina (foto jos), dosar ce a ajuns la DNA, fostul ministru al Transporturilor NU a fost chemat sa dea explicatii in fata procurorilor anti-coruptie. Inainte de a detine portofoliul Transporturilor in guvernul Tariceanu, Orban a fost viceprimar al Capitalei intre 2004 si 2007.

Orban a mai candidat la Primaria Capitalei si in 2008, cand a obtinut sub 12% din voturi, nereusind sa treaca de primul tur. PNL Bucuresti il nominalizase pe Cristian Busoi drept candidat la Primaria Capitalei.