Vreme primavaratica in toata Europa!

Ultima actualizare: 27-03-2012 03:14

In toata Europa vremea se va incalzi, mai ales in tinuturile vestice. Afla in cele ce urmeaza care vor fi temperaturile pe continent si in tara noastra.
 


Precipitatiile apar in nord si nord-vest si vor fi mai ales ninsori. In zonele de munte vin si ceva precipitatii mixte, iar spre finalul intervalului se anunta ploi in sud-vestul continentului.

Masa de aer cald, de provenienta maritima, va domina in continuare vestul Europei. Apare chiar o usoara tendinta de extindere spre est a aerului cald.

La noi, astazi se anunta vreme buna in sud si innorari mai consistente in nord. La munte va ninge, iar in nord, centru si est vine lapovita. In vestul tarii va ploua. Vantul va ramane activ si temperaturile urca usor fata de ieri: pot atinge si 10 grade Celsius in est.

Sambata avem soare si vreme placuta in sud si est si ceva fulguieli sau ploi in restul zonelor. Maximele tind spre 10 grade si devin pozitive chiar si pe la munte.

In Dobrogea vom avea soare cu nori, vant cam nervos si maxime de 8-9 grade. Mai sus, spre Moldova si in nordul Munteniei asteptam vreme si mai grozava: se anunta o zi primavaratica.

In nordul Moldovei si in Bucovina pot veni doi, trei fulgi, dar tendinta este de incalzire treptata.

In nordul Transilvaniei si in Maramures, atmosfera va fi inchisa, ceva mai rece si este posibil sa mai vina un pic de lapovita.

Va ploua putin si in vestul tarii, dar se mai incalzeste. In zonele centrale va fi destul de innorat, iar in estul provinciei va mai ninge. In sud-vest va aparea si soarele. Temperaturile
cresc pana la 9 grade.

In tinuturile sudice, vremea va fi placuta si cel putin la fel de calda ca ieri. In Bucuresti, norii vor fi rari, vantul va adia din cand in cand si presiunea atmosferica va creste. Temperatura va atinge si aici 9 grade.

Duminica dimineata se vor inregistra in jur de - 3 grade Celsius.

La munte se mai anunta ceva ninsori, in special in masivele vestice si prin Orientali. Termic nu apar modificari importante. In zona Predeal starea partiilor este foarte buna, iar zapada masoara in jur de 30 cm. Si in statiunile din Apuseni se schiaza bine. La Stana de Vale, stratul masoara peste jumatate de metru.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO