Va fi cald in weekend. Duminica vom avea maxime de +12 grade Celsius

Ultima actualizare: 28-10-2012 04:20

Astazi, in Romania, vremea ramane rece, dar apar destul de multe valori de peste zero grade. Practic diferenta o va face ceata. Unde aceasta se va risipi sau nu se va produce va fi mai cald. Unde va persista va fi rece.

Maximele se vor incadra in intervalul -6 - + 4 grade.

In Dobrogea, vremea va fi ceva mai buna decat cea de ieri. Incepe sa se mai incalzeasca. Maximele trec de zero grade.

Mai sus, in Moldova si in nordul Munteniei, se anunta nori, dar si soare si temperaturi peste cele de ieri.

In Bucovina si in nordul Moldovei asteptam vreme destul de buna cu temperaturi de pana la 2-3 grade.

In Transilvania nordica si prin Maramures ceata ar putea sa persiste, dar temperaturile se apropie de zero grade.

Negura va fi prezenta in vestul Romaniei si ar putea sa persiste si in orele urmatoare.

In tinuturile centrale va mai fi ceata, dar temperaturile cresc usor si aici.

In sud-vest soarele va straluci abia dupa ce se va risipi negura.

In zonele sudice va fi si astazi mai cald in regiunile mai inalte si frig in regiunile joase acolo unde ceata are toate sansele sa ramane pe pozitii cateva ore de acum inainte.

In Bucuresti, se incalzeste. Maxima va fi de zero grade, iar maine dimineata vom avea -10 grade.

La munte, vom avea vreme geroasa noaptea si dimineata si soare pe timpul zilei. Temperaturile cresc usor in majoritatea statiunilor dar cu stratul de zapada, deocamdata, nu sunt probleme.

Prognoza meteo pe patru zile

JOI: 2011.02.03 ora 08 - 2011.02.04 ora 08

Vremea se va mentine rece, local geroasa dimineata si noaptea. Cerul va fi variabil, cu unele innorari in a doua parte a intervalului in vestul, centrul si nordul tarii, unde izolat va ninge slab. Va fi ceata, indeosebi la inceputul intervalului, local in regiunile sudice si izolat in rest. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -5 si 3 grade, iar cele minime se vor situa, in general, intre -12 si -4 grade. Presiunea atmosferica va fi in usoara crestere.

VINERI: 2011.02.04 ora 08 - 2011.02.05 ora 08

Desi valorile termice vor creste usor fata de intervalul precedent, vremea se va mentine rece, izolat geroasa dimineata si noaptea. Cerul va fi temporar noros si pe arii restranse va ninge slab, ziua mai ales in centrul, sudul si estul tarii, iar noaptea in nord. Vantul va sufla slab pana la moderat, cu unele intensificari in zona inalta de munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -3 si 5 grade, iar cele minime se vor situa intre -12 si -2 grade.

SAMBATA: 2011.02.05 ora 08 - 2011.02.06 ora 08

Valorile termice vor continua sa creasca usor in cea mai mare parte a tarii. Cerul va fi variabil in vestul si sudul tarii, unde vor mai fi conditii de ceata dimineata si noaptea. In celelalte regiuni vor fi innorari temporare, iar in nordul tarii, pe arii restranse, va ninge slab, mai ales la inceputul intervalului. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 0 si 9 grade, iar cele minime intre -8 si 2 grade.

DUMINICA: 2011.02.06 ora 08 - 2011.02.07 ora 08

Vremea va fi in general frumoasa, indeosebi la deal si la munte, unde cerul va fi variabil. In zonele joase izolat se va semnala ceata, mai ales dimineata si noaptea. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre 2 si 12 grade, iar cele minime intre -7 si 3 grade.
 

MUNTE:

Joi si vineri - Vremea se va mentine rece, geroasa dimineata si noaptea in majoritatea masivelor. Cerul va fi variabil, cu innorari si pe arii restranse ninsori slabe, noaptea, mai ales in Carpatii Occidentali si in nordul Carpatilor Orientali. Vantul va sufla slab si moderat. Valorile de temperatura vor fi comparabile cu cele din intervalul precedent.

Sambata - Valorile termice vor continua sa creasca usor. Cerul va fi temporar noros si pe arii restranse va ninge slab, mai ales in nordul Carpatilor Orientali. Local si mai ales pe creste vantul va avea intensificari.

Duminica - Vremea va fi in general frumoasa, cu cer variabil si vant in general moderat. Pe vai si in depresiuni noaptea si dimineata vor fi conditii de ceata asociata cu chiciura. Valorile termice vor continua sa creasca usor.

Meteorologii spun ca, pe masura ce zilele geroase sunt tot mai multe, resimtim tot mai tare senzatia de frig. Stratul protector de caldura din jurul corpului se distruge, mai ales daca este si vant, asa ca ni se va parea mult mai ger decat este cu adevarat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO