Oricat am vrea, inca nu scapam de paltoane! Vezi cum va fi vremea!

Ultima actualizare: 04-05-2012 22:29

Am vazut in prognoza ca pana la sfirsitul saptamanii, nu sunt sanse sa se incalzeasca. Mai mult, nici de ninsoare nu scapam.

Sa vedem mai intai ce se intampla in Europa! Vorbim, bineinteles, de precipitatii. Incepand de astazi, dinspre nord va porni un nou val de ninsori, care se extinde pana la nivelul tarii noastre. Vineri ajunge in sud-estul extrem, iar sambata, norii se mai imprastie din sud-est.

In schimb apar ceva ploi in sud-vest si prin vest. In Romania, in orele urmatoare, soarele se va arata numai prin tinuturile vestice. In sud si est, norii vor fi mai numerosi si e posibil sa mai fulguiasca. Ceata inca persista in cateva zone, iar vantul va sufla mai tare in zona Dobrogei. Maximele termice, in continuare modeste, pornesc de la -2 grade in sudul extrem, si vor atinge 7 grade in vest si nord-vest.

Lasarea intunericului va mai limpezi un pic cerul, dar in locul norilor n-ar fi exclus sa apara ceatza, mai ales in zonele joase. E posibil sa si fulguiasca izolat prin centru si vest. Temperaturile din zori vor fi din nou foarte mici. Meteorologii anunta ger, adica minime de la -10 grade in jos, atat in sud-estul Transilvaniei cat si in Muntenia - in zona deluroasa si mai jos, spre Dunare.

Pentru bucuresteni nu sunt anuntate schimbari majore in starea vremii: cer noros, vant slab si o maxima termica de numai 3 grade. La noapte vom avea conditii de ceatza, iar temperatura din zori va fi in jur de -5 grade.

Nivelul barometrelor a mai urcat si acum masoara 762 mm Hg.

La munte, vremea va fi ca-n toi de iarna. In aceasta dupa amiaza asteptam ninsori slabe, izolate, vant calm si temperaturi maxime negative in aproape toate statiunile. Doar la Stana de Vale va fi un grad cu plus.

Stratul de zapada ramane consistent in toate masivele, iar primele trei locuri din top sunt aceleasi ca ieri. Cea mai mare zapada a fost masurata pe Ceahlau: 102 cm. Pe Semenic sunt 79 cm, iar la Sinaia, la cota 1500 sunt 60 cm.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO